Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2009-07-16

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Megválaszolva.

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Hello!
Volt két degum az egyik decemberben elpusztult!Ez a másikra hatással van azonkívül, hogy magányosnak érzi magát?Ha igen befolyásolhatja, hogy meddig él még utána??
Utánanéztem google-n de ott nem találtam rá semmit!
Örülnék ha valaki tudna válaszolni sokat jelentene!
Előre is köszönöm!!
--Timeszli

A Google-keresőn keresztül ezt találtam a [1] weboldalon: "Szocializáció A deguk alapvetően társas lények. A természetben nagy csaptokban, kolóniákban élnek, ezért ha otthon magányosan tartjuk őket, szomorúak, akár depressziósak is lehetnek. Többen megfigyelték, hogy a magányos deguk agresszívebbek és rövidebb ideig élnek. Ha degut szeretnél, de különösebben sok időd és pénzed nincs rá, akkor vegyél azonos neműeket, legalább kettőt. Az azonos nemű deguk, főleg, ha egyszerre vetted őket, esetleg egy alomból valók (testvérek), szinte sosem veszekednek. Hamar eldöntik, ki a főnök, és ebbe mi se szóljunk bele. Még akkor se, ha azt látjuk, hogy a "főnök" pl. az etető tálkán trónol, és nem engedi a másikat enni. Ha elegendő ételt adtunk kettőjüknek, nem marad éhes senki. Ők nem a mi igazságérzetünk szerint gondolkodnak. Ha különböző nemű degukat szeretnél, gondolj arra, hogy ez legalább két ketrecet jelent. Hacsak nem akarod, hogy a nőstény az állandó terhességtől egyéves korában elpusztuljon, ne engedd őket sokat párzani! A kisdegukról nem is beszélve. Néha előfordul, hogy két fiú degu egymáson alszik. Nem kell megijedni, ezzel csak melegítik egymás testét."

Egy másik találat: [2] "A degu nagymértékben társaságkedvelő állat, ezért legalább kettőt tartsunk; ha nem akarunk szaporulatot, akkor egyneműeket. A magányosan tartott degu szenved, és könnyen depressziós lesz, még akkor is, ha naponta több órát foglalkozunk vele, hiszen szinte állandó társaságot igényel."

Ezek alapján valószínű jobb, ha veszel egy társat neki, de azért én inkább megkérdeznék egy állatkereskedést, hogy ők mit javasolnak, ők értenek hozzá. – Krisztavita 2009. július 16., 19:31 (CEST)[válasz]

Feltétlenül kell neki egy társat venni. De korban és nemben hozzáillőt. – eLVe kedvesS(z)avak 2009. július 17., 17:24 (CEST)[válasz]
Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Sziasztok Tudóskáim! Mi a különbség a gyógyfürdő és a termálfürdő között? Előre is köszi a választ! Balu
--87.97.97.110 (vita) 2009. július 16., 16:28 (CEST)[válasz]

A gyógyfürdő nem feltétlenül meleg, vagy ha igen, lehet melegített. Hatása az ásványianyag-tartalmától függ. A termálfürdő egyszerűen csak természetes eredetű meleg vizet (mélységi rétegvíz) jelent, ami nem feltétlenül gyógyhatású. L András vita 2009. július 16., 18:50 (CEST)[válasz]

Sertésinfluenza[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Helló!

Használati tárgyakon keresztül is lehet elkapni a sertésinfluenzát?És hogyha csak nem érintkeznek,de a strandon egy vízben vannak,akkor is el lehet kapni?

--188.36.174.248 (vita) 2009. július 16., 17:49 (CEST)[válasz]

Használati tárgyakon keresztül elvileg igen, ha rákerült a vírus köhögés vagy tüsszentés útján. Mindenesetre rövid internetes kutakodásom után az a benyomásom, hogy ezzel a témával kapcsolatban még kevés biztosat tudnak a szakértők.

Forrás:

http://www.hpa.org.uk/web/HPAweb&HPAwebStandard/HPAweb_C/1240812255916 (angol)

Egyébként kis túlzással nagyobb az esélye, hogy villámcsapás ér minthogy elkapd a sertésinfluenzát.

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Alhambra (vitalap | szerkesztései) 2009. július 17., 15:38

A hatvanöt éven felüliek utazási kedvezményei[szerkesztés]

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
A hatvanöt éven felüliek utazási kedvezményei.Belföldi hajó utra érvénes-e az ingyenes jogosultság.
--84.3.220.78 (vita) 2009. július 16., 22:55 (CEST)[válasz]