Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/Országzászló életrajzi cikkekben, 2015

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Érdektelenség miatt nem lett szavazásra kiírva.

Országzászló életrajzi cikkekben, 2015[szerkesztés]

A szövegjóváhagyási eljárás kírása: Vander Jegyzettömb 2015. augusztus 8., 00:24 (CEST) [válasz]

A tulajdonképpeni szavazás legkorábban három nappal ez után az időpont után kezdődhet, és csak akkor lehet elindítani, ha a megfogalmazás utolsó változatát legalább 4 szerkesztő jóváhagyta, beleértve a kiírót is.


Nemrég kisebb konfliktusba kerültem Szondi Lipót szócikke kapcsán az életrajzi infoboxában általam elhelyezett zászlók miatt. (Az illető Nyitrán született még a Monarchia idején, de mivel a szövegben Szlovákia szerepel, a zászlókkal akartam egyértelműsíteni, hogy az illető magyar orvosként az akkor még Magyarországhoz tartózó településen született.) Ennek kapcsán jutott tudomásomra egy két évvel korábbi szavazás, mely erről rendelkezik, és amit nem ismertem. Ezzel kapcsolatban több érdekességre is felfigyeltem, az első, hogy nem visszamenőleges hatályú, tehát a szavazás előtti szócikkekre nem vonatkozik, csak az az utániakra, noha ez által nem válik egységes direktívává, a másik, hogy inkább a zászlók kizárólagos jelenlétéről szólt: legyenek, vagy ne legyenek a szócikkekben. Az én javaslatom a zászlók opcionális elhelyezéséről szól, vagyis nem kötelezőek, de el lehet helyezni a szócikkekben, netán el is távolíthatóak, vagy cserélhetőek lennének. Véleményem szerint a zászlók is adnak egyértelmű tájékoztatást, emelik a szócikk megjelenését, de esetleges vitás esetekben akár el is hagyhatóak, mivel jelenlétük nem lenne előírt, ezáltal a konfliktusok is kiküszöbölhetőek.


Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!
Idekattintva fejezd ki véleményed:

A szavazás javasolt szövege[szerkesztés]

Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!


Szabályozzuk-e a zászlósablonok opcionális használhatóságát az életrajzi szócikkek infoboxában a születési, halálozási és származási adatoknál?


Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!

Jóváhagyom, hogy ez a szöveg szavazásra kerüljön[szerkesztés]

Ha a más megfogalmazást szeretnél, vagy ha a szavazásra bocsátásnak irányelvi akadályát látod, akkor azt a Szövegmódosítási javaslatok című részbe írd!

Szövegmódosítási javaslatok és kifogások a szavazás megtartása ellen[szerkesztés]


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!