Wikipédia:Friss változtatások

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A friss változtatások oldalon láthatod a legutóbb szerkesztett lapok listáját. A listán hivatkozások találhatóak ezekhez a lapokhoz, valamint a változtatásokat végzők felhasználói lapjaihoz és vitalapjaihoz; így a szerkesztőknek – köztük Neked is – lehetőségük van egy kattintással a cikkek változásainak áttekintésére, a bennük lévő hibák kijavítására, a vandalizmusnak bizonyult cikkek vagy változtatások felismerésére és megszüntetésére.

Minden lap bal oldalán (vagy tetején; ez függ az általad használt Wikipédia felülettől) hivatkozás található a friss változtatások lapra, így az mindig könnyen elérhető.

A friss változtatások oldalon (és korlátozottabb mértékben a beállításoknál is) lehetőség van a kijelzett változtatások különféle szűrésére. Megadható, hogy hány szerkesztés látszódjon az utolsó hozzájárulások közül. Igény szerint elrejthetők vagy megjeleníthetők az apró módosítások, a botok szerkesztései, a bejelentkezett (vagy éppen be nem jelentkezett) szerkesztők változtatásai, a saját szerkesztések, valamint az ellenőrzött szerkesztések.

Az egyes szerkesztések előtt álló jelek magyarázata:

[ellenőrizendő] ellenőrizetlen szerkesztés
a apró változtatás
ab apró botszerkesztés
Ú új lap

Lásd még[szerkesztés]