Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Bevezetés a Wikipédia böngészésébe/3

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiábólBevezetés
Böngészés a Wikipédián


Névterek
Az oldalak különböző típusai


Oldalak keresése
Hogyan találd meg, amit szeretnélHasznos linkek
Praktikus oldalak szerkesztőknek


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastálA keresés doboz az oldal jobb felső sarkában található. Ha elkezdesz gépelni benne, a beírt szöveg alapján elkezd cikkeket ajánlani — ha rákattintasz valamelyikre, átvisz arra a szócikkre. Egy másik módszer, ha beírod a keresett cikk címét és Enter-t nyomsz, akkor egyből átvisz a keresett szócikkre.


Ha egy olyan szót vagy kifejezést írsz be, ami nem egy cikk címe, akkor az Enter-rel egy keresőoldalra kerülsz, ahol egy listát láthatsz azokról a cikkekről, amelyekben megjelenik az általad keresett szó. Ezt az oldalt úgy is elérheted, ha a keresődobozban gépelés után a "tartalmazza" linkre kattintasz a találatok alatt. Például érdemes így tenni, ha mondjuk a "hal" szó előfordulásait keresed a Wikipédián, és nem pedig magát a Hal szócikket.


A keresőoldalon kereshetsz különböző névterekben is. Kiválaszthatod az egyik előre megadott opciót (Tartalmi oldalak, Médiafájlok, Minden lap) vagy használhatod a részletes keresést, ahol megadhatod a névteret, amelyikben keresni szeretnél.Következő >>