Wikipédia-vita:Wikitanács/Archív4

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Furimuri 11 évvel ezelőtt a(z) Máshogyan kérdezem. témában

Mikor?

A tagok megválasztása 3. pontját idézem:

"a támogató szavazatokból levont ellenszavazatok számának csökkenő sorrendjében"

Kérdezem, mikor lett elfogadva, hogy a 3A szabály helyett a 3B szabály érvényes ezentúl? Furimuri vita 2012. április 20., 18:00 (CEST)

Wikipédia:Wikitanács/Reformötletek 2010–2011#A szavazatszámlálásról – LApankuš 2012. április 20., 18:07 (CEST)

OK, elég nagy ez az oldal. Volt erről szavazás? Vagy csak valakik eldöntötték? Mert nagyon nem logikus. Furimuri vita 2012. április 20., 18:12 (CEST)

A link közvetlenül ahhoz a szakaszhoz visz, ahol a megbeszélése és a szavazása folyt. Ennél többet nem nagyon tudok hozzátenni. Ott vannak felsorolva az érvek és ellenérvek is, hosszú lenne itt megismételni. – LApankuš 2012. április 20., 18:16 (CEST)

OK, köszi. Azért elég furcsa az egész. Még gondolkodom rajta. De ha 2/3 támogatottság kell, akkor a "a támogató szavazatokból levonva az ellenszavazatok kétszeresét számának csökkenő sorrendjében" tűnne logikusnak. Vagy nem? Furimuri vita 2012. április 20., 18:22 (CEST)

Máshogyan kérdezem.

Rosszul tudom, hogy irányelvet szavazással lehet módosítani? Megbeszéléssel nem. Ha lehet így is módosítani, akkor a módosítás rendben. De az eljárást helytelenítem. Furimuri vita 2012. április 23., 12:46 (CEST)

Igen, rosszul tudod. Volt erről néhány nagyobb vita. Ha a megbeszélésen felmerül a szavazás igénye, vagy a megbeszélés eredménye nem teljesen egyértelmű, akkor kell a szavazás. Nem vagy egyedül a helytelenítéssel, de valószínűleg kisebbségben vagy vele. Amennyiben bármi gondod van, tedd fel a megfelelő kocsmafalon megbeszélésre, és ha annak eredménye szerint szavazás kell hozzá, akkor ki kell írni. Egyelőre ez van. – LApankuš 2012. április 23., 12:51 (CEST)

Köszi a választ. Sajnos nem érek most rá. De egyébként is, ha csak engem (+4 főt) zavar, akkor inkább nem piszkálom tovább. Annyit jegyeznék még meg, hogy két mondatod közt ellentmondás van. De hát senki se lehet tökéletes, és ahogy mondtad "Egyelőre ez van". A két mondat: "a megbeszélés eredménye nem teljesen egyértelmű, akkor kell a szavazás" és "Nem vagy egyedül a helytelenítéssel, de valószínűleg kisebbségben vagy vele". Furimuri vita 2012. április 27., 14:59 (CEST)

Nincs ellentmondás. A megbeszélésen nem vettél részt. Akik részt vettek, nem ellenezték. – LApankuš 2012. április 27., 15:05 (CEST)

Megbocsáss, de te írtad, hogy 14-ből 10-en támogatták. Ha jól tudom ez formális szavazásnál elég is lenne. Nem fogalmaztam én se pontosan, de szerintem elég a szőrszál hasogatásból. Volt ellenvélemény. Most rajtam kívül nincs más ellenvélemény. Formális szavazásnál is meg lett volna a 2/3-ad. Már írtam: kisebbségi véleményen vagyok. Elfogadom a többségi véleményt, még ha nem is értek vele egyet. És ezt le is írtam. Neked lett igazad, és még a szólásszabadság se sérül. ;-) és :-( Furimuri vita 2012. április 27., 16:08 (CEST)