Wikipédia-vita:Wikimédia Magyarország/Költségtérítés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Miskolc még belföldnek számít? Csak mert hátha kedvem támad cikket írni Alensháról. :-) Bináris ide 2009. február 27., 21:13 (CET)

Á, az külföld, legjobb esetben is az ország elvadult része :) ahogy a katonaságnál mondtuk, Borsod határáig galamb viszi a postát, onnan már denevér :)) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. február 27., 21:16 (CET)

Lehet tudni, mely malacperselyből származik a pénz? Peligro vita 2009. február 27., 21:37 (CET)

A Wikimédia Magyarország Egyesület saját kasszájából. Azt pedig az egyesületi tagok tagdíjai és az egyesületet céljaival egyetértő támogatók adományai töltik fel.

oldalon találsz bővebb információkat. Samat üzenetrögzítő 2009. február 27., 22:17 (CET)

Ez a költségtérítés a legnagyobb baromság a Wikipédia történetében! Szerintem a wiki alapeszméivel ellenkezik, miszerint a wiki teljesmértékben a szerkesztők szorgalmán alapszik, akik ezért nem várnak semmi ellenszolgáltatást. Mdavid89 AdiumEmoticonset.pngvitalap 2009. március 5., 16:24 (CET)

Azért én nem állítanám ezt ilyen határozottan – egyiket sem. :-) A pályázat nem a szorgalomért vagy a munkáért kínál pénzt, hanem ahhoz, ha megvan a szándék, az idő, a tudás a cikk (vagy illusztráció stb.) elkészítésére, de hiányzik hozzá a pénz. Pl. nem is olyan régen az egyik kocsmafalon kért segítséget Satak Lord, mert egy cikket szeretett volna bővíteni, de a hozzá szükséges forrás egy olyan könyvtárban van csak meg, ahova több ezer forint a belépő. Erre pedig azt válaszolta, hogy az sok, akkor inkább hagyja úgy, ahogy van. Az ilyen és ehhez hasonló esetekre kínál lehetőséget ez a pályázat. És hogy mennyire nem ellenkezik a „wiki alapeszméivel”, az is mutatja, hogy számos más (lengyel, német, francia, holland, …) Wikimédia-egyesületnek van hasonló pályázata, a WMF éppen pár héttel ezelőtt nyilvánította ki, hogy az ilyen programokat szívesen látná az egyesületek palettáján, és éppen ő volt az, aki nagyban is meghirdette az egyesületek számára: ha a megfelelő ötlet megvalósításának csak a pénz az akadálya, akkor azt biztosítja. Samat üzenetrögzítő 2009. március 6., 22:56 (CET)