Wayward Pines

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wayward Pines
(Wayward Pines)
Műfajtelevíziós sci-fi

AlkotóChad Hodge
RendezőM. Night Shyamalan
Főszereplő
ZeneszerzőCharlie Clouser

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Évadok2
Epizódok20
Gyártás
Vezető producerM. Night Shyamalan
ProducerM. Night Shyamalan
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adóFox Broadcasting Company
Eredeti sugárzás2015. május 14. – 2016. július 27.
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Wayward Pines témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Wayward Pines egy rövid életű (2015-től 2016-ig futott) amerikai thriller/sci-fi/horror sorozat volt, amelyet Chad Hodge készített. A műsor Blake Crouch ugyanilyen című regény-sorozatán alapul. 2 évadot ért meg 20 epizóddal. 42 vagy 44 perces egy epizód. Amerikában és Magyarországon egyaránt a Fox vetítette. Az USA-ban 2015. május 14.-től 2016. július 27.-ig sugározták.

Cselekmény[szerkesztés]

Az amerikai Idaho államban található Wayward Pines nevű fiktív kisváros különleges, szürreális és rejtélyes életét lehet nyomon követni. A cselekmény főleg az amerikai titkosszolgálat egyik emberére, Ethan Burke-re fókuszál. Két másik titkosügynök ugyanis rejtélyes módon eltűnt Wayward Pines-ban, és ezt kell kinyomoznia. Ebben a városban tartózkodik Ethan korábbi szeretője is. A lakosok azonban nem hagyhatják el a várost, ugyanis ha elhagyják, kivégzik őket. Most Ethan-nek és a többi lakosnak egyaránt ki kell deríteni, mi folyik ebben a titokzatos kisvárosban.

Fogadtatás[szerkesztés]

A kritikusok és a közönség pozitív kritikákkal illette a sorozatot, főleg az első évadot. A második évadról már megoszlott a vélemény, azért, mert itt már kicsit megváltozott a cselekmény, és ez nem tetszett a nézőknek.

Források[szerkesztés]