Warriors: Legends of Troy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Warriors: Legends of Troy
Fejlesztő Koei Canada
Kiadó Koei
Platformok PlayStation 3, Xbox 360
Kiadási dátum PlayStation 3, Xbox 360
2011
Műfaj Hack and Slash
Játékmódok Egyjátékos, többjátékos,
co-op
Korhatár ESRB: M
PEGI: 18+
Adathordozó PS3: Blu-ray disc
Xbox 360: DVD (kétrétegű)
A Warriors: Legends of Troy weboldala

Warriors: Legends of Troy, egy videojáték PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra. A játékot fejlesztette Koei Canada és kiadta a Koei. The cím a Dynasty Warriors széria része de nagymértékű grafikus erőszakot és vért tartalmaz ezért az első a szériában ami M jelzést kapott az ESRBtől. A játékot eredetileg 2010 negyedik üzleti negyedévében akarták kiadni, de eltolták 2011 első üzleti negyedévére a Koei Tokyo Game Show 2010 miatt. 2011. február 25-én, az Xbox logó eltűnt az észak-amerikai weboldalról, itt Playstation 3 exkluzív a játék. Japánban és Európában a játék megjelent Xbox360-ra a PlayStation 3 verzió mellett.

Történet[szerkesztés]

A játék a trójai háború tíz évében játszódik természetfeletti elemek mellett, a görög istenek szereplésével. A játék alapjai az Iliasz körül vannak lefektetve.

Fejlesztés[szerkesztés]

A játékfejlesztők archeológiai expedíciókat szerveztek Törökország és Görögország területeire, ezért a helyek a játékban úgy néznek ki, mint a valós terepviszonyok ott ahol Trója létezhetett.[1] A játékos tudja játszani a Görögök és a Trójaiak oldaláról a háborút, különböző perspektívákból.

Források[szerkesztés]