Wanako Studios

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Wanako Studios egy Chilei videojáték fejlesztő csapat, akik a Behaviour Interactive tulajdonában vannak. Jelenleg letölthető játékokat fejlesztenek Nintendo Wiire, Playstation Networkre és az Xbox 360 online felületére, az Xbox Live Arcadere. Korábban a Wild Tangentnek fejlesztettek, például a Jewel Thief és a Blachawk Striker 2 játékokat. Dolgoztak még a THQnak és a Ford Motor Companynak. Legutóbbi játékaik Playstation Networkre a Tetris és Xbox Live Arcadre a Doritos Crash Course.

Története, események[szerkesztés]

A céget 2002-ben alapította Esteban Sosnik, Tiburcio de la Carcova és Wenceslao Casares. Központjuk Chilében, Santiago városában van. Céljuk, hogy javuljon a Dél-Amerikai szoftverfejlesztés. Jelenleg ők a legnagyobb szoftverfejlesztő cég Latin Amerikában [forrás?]. Saját sajtóközleményük szerint, erősen támaszkodnak a gyors szoftverfejlesztő módszerekere, mint például a SCRUM-ra.
2007 február 20-án bejelentették, hogy felvásárolta őket a Sierra Entertainmenthez tartozó Vivendi Games.[1] Ugyanezen a héten, az Xbox Live Arcade portfoliókezelője, Ross Erickson kilépett a Microsofttól és csatlakozott a testvércéghez, a Sierra Onlinehoz.
2008 november 20-án a Wanako Studiost megszerzi Kanada legnagyobb független játékfejlesztője, az Artifical Mind and Movement.[2]
2010 november 8-án az Artifical Mind and Movement nevet változtat és Behaviour Interactive néven folytatja.

Játékok[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Wanako Studios című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.