Vohemar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vohemar
Közigazgatás
Ország Madagaszkár
RégióSava
Népesség
Teljes népesség15 000 fő (2001)[1]
Földrajzi adatok
IdőzónaUTC+03:00
Elhelyezkedése
Térkép
d. sz. 13° 22′ 30″, k. h. 50° 00′ 36″Koordináták: d. sz. 13° 22′ 30″, k. h. 50° 00′ 36″
A Wikimédia Commons tartalmaz Vohemar témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Vohemar tengerparti város és község (Malagaszi nyelven: kaominina) Madagaszkár északi részén. A Vohemari kerület központja, amely a Sava régión belül található. Vohemar az 5-ös főút mellett található, Sambava és Nosiarina települések között. A község létszáma 15 000 fő volt a 2001-es népszámlálás adatainak becsült értéke alapján.[2]

A városban az alap- és a középfokú oktatási intézmények megtalálhatóak. A város erősen mezőgazdasági jellegű, mivel lakosságának 20 százaléka a mezőgazdaságban növénytermesztésből, 5 százaléka állattartásból él. Legfontosabb terményeik a kasszava, a mogyoró, a kukorica, valamint a rizs. A városban kórház található. A város szélén belföldi repülőjáratokat fogadó repülőtér található.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Vohemar című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]