Sambava

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Sambava
Sambava címere
Sambava címere
Közigazgatás
Ország Madagaszkár
RégióSava
Népesség
Teljes népesség35 150 fő (2012)
Földrajzi adatok
IdőzónaUTC+03:00
Elhelyezkedése
Térkép
d. sz. 14° 16′, k. h. 50° 10′Koordináták: d. sz. 14° 16′, k. h. 50° 10′
A Wikimédia Commons tartalmaz Sambava témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sambava város és község (Malagaszi nyelven: kaominina) Madagaszkár északi részén. A Sambavai kerület, valamint a Sava régió központja. Sambava az 5-ös főút mellett található Nosiarina és Vohemar települések között. A város létszáma 40 000 fő volt a 2001-es népszámlálás adatainak becsült értéke alapján.[1] A Sambavai repülőtér a város határában működő regionális igényeket kiszolgáló, belföldi járatokat indító és fogadó repülőtér.

A városban az alap- és a középfokú oktatási intézmények megtalálhatóak. A város erősen mezőgazdasági jellegű, mivel lakosságának 45 százaléka a mezőgazdaságból él. Legfontosabb terményeik a kókuszdió és a vanília. A városban kórház is található.

Sambava tengerpartját fehér homok borítja, amely az ide látogató turisták számára vonzóvá teszi a települést. A város számos idegenforgalmi szálláshellyel rendelkezik. A Marojejy Nemzeti Park a városból könnyen megközelíthető, közúton.

Képek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Sambava című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. ILO census data. Cornell University, 2002. (Hozzáférés: 2008. február 23.)