Vita:Zsuzsanna

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Lórándffy Zsuzsanna[szerkesztés]

Én magamtól is úgy tudtam, hogy az első óvodát Brunszvik Teréz alapította, és az óvoda cikk sem állít mást. Rákerestem a gugliban a "Lórándffy Zsuzsanna" névre, és összesen 3 találat jött, mindhárom az első magyarországi óvoda alapítójának írja. Mindhárom értesülés forrása a wikipédia. :-). Szóval töröltem a hölgyet. – Perfectmiss vita 2009. február 18., 21:03 (CET)

Már csak azért is, mert az Lorántffy Zsuzsanna... Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyőrség 2009. február 18., 21:07 (CET)
Lórántffy Zsuzsanna szerepel a listában külön, nem is töröltem ki. Szerintem Lórándffy Zsuzsanna akár valódi személy is lehet, mondjuk egy óvónéni, csak valaki szórakozik a nevével; vagy lehet kitalált személy is, akkor meg a wikipédiával szórakoznak. :-)Perfectmiss vita 2009. február 18., 21:10 (CET)

Törlés[szerkesztés]

Lévai Zsuzsannát töröltem, mert a Gugli csak ezt a találatot hozza rá: [1] Zenekari tag, de nem önálló brácsaművész. (Legalábbis most még nem. :) ) – Perfectmiss vita 2009. február 19., 15:15 (CET)


Rokon nevek[szerkesztés]

A rokon nevek között ott a Zsanka is, amely azonban tudtommal a Johanna-Janka-Zsanett névcsokor rokonságába tartozik. Szerintem érdemes lehet javítani.--Lobotatanka vita 2011. február 17., 10:58 (CET)

Benkő Zsuzsanna a Bolyaiak között és a Zsuzsannák között[szerkesztés]

  • Benkő Zsuzsanna (1780-1821) azon Bolyai Farkas felesége, akiről a matematikusok fejedelme, Gauss mondta: Ön lángész,Ön a barátom!, és azon Bolyai János édesanyja, akiben - Szentágothai János szavaival - a magyar nép géniusza a tudomány terén a legmagasbb fokon öltött testet. Kiemelkedő szerepet játszott János fiának erkölcsi nevelésében. Ezért nevének a világhírű Bolyai név mellett a híres, illetve fontos Zsuzsannák között is ott a helye.
  • Szócikke még éppúgy megírásra vár, mint József Attila édesanyjáé, József Áronné Pőcze Borbáláé, akinek neve a Borbálák között fia szócikkéhez átirányítással szerepel.
  • Ezen példa nyomán és alkalmazott átmeneti módon az indoklás után teszem be névnapján én is fia szócikkéhez átirányítással Bolyai János édesanyja, Bolyai Farkasné Benkő Zsuzsanna nevét a Zsuzsannák közé.--*feridiák vita 2013. február 19., 13:44 (CET)