Vita:Zsófia Friderika bajor királyi hercegnő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
DE-pahyl.svg Ez a szócikk témája miatt a Németország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Szajci (vita), értékelés dátuma: 2008. február 21.
Német témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Főhercegnő/né[szerkesztés]

Váltakozva használja a cikk a főherceg és főherceg címet, pedig nem mindegy. Melyik a helyes? --Csanády 2007. június 20., 21:51 (CEST)

Zsófia bajor herceg, házassága révén osztrák főherceg. Gyermekei már született osztrák főhercegek és főhercegnők. (Erzsébet királyné esete is hasonló: ő maga született (bajor) herceg, házassága révén főherceg és császárné, de főherceg férjétől született leányai már főhercegnők). Még egy példa: József Ágost osztrák főherceg, magyar királyi herceg felesége Auguszta bajor herceg, osztrák főherceg, magyar királyi herceg. A német nem tesz különbséget (Erzherzogin), de a magyar igen. Régebben írt szócikkeimben még nem ügyeltem erre kellően. A hibás előfordulásokat javítottam, köszönöm az észrevételt! Üdv. Akela 2007. június 21., 12:08 (CEST)

Ő miért Wittelsbach Zsófia bajor királyi hercegnő, a testvéreinél nincs megnevezve a család, csak a titulus. Ez hibás vagy az összes többi? (lásd Auguszta Amália bajor királyi hercegnő, Sarolta Auguszta bajor királyi hercegnő, Mária Ludovika Vilma bajor királyi hercegnő.)– Hogyisne vita 2008. szeptember 4., 14:55 (CEST)

Hááát, mert ezt még 2006-ban csináltam, és ő volt az első ilyen, még nem volt mintám. (Tulajdonképpen a Habsburgoknál, Savoyaiaknál következetesen ott a családnév, a bajoroknál hol így, hol úgy, a többieknél inkább semmi sincsen elöl, a pármai Bourbonoknál hátul van a Bourbon-pármai, mert így honosodott meg régóta). Le lehet csípni a Wittelsbachot, ha nagyon kilóg a sorból. Körül kell nézni, várható-e még másik Zsófia bajor királyi hercegnő is: Én szívem szerint Zsófia Friderika bajor királyi hercegnőnek nevezném át, de a Friderikát rögtön le fogják csípni, ha nincs másik Zsófia. Akela vita 2008. szeptember 4., 17:17 (CEST)