Vita:Vasvári Csaba (jogász)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hurvinek 8 hónappal ezelőtt a(z) Kivágtam egy szöveget témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).


Kivágtam egy szöveget[szerkesztés]

Íme:"A 2006 őszi budapesti zavargások - különösen az MTV székház ostroma - után több száz ártatlant helyezett önkényesen előzetes letartóztatásba, kizárólag rendőri állítások alapján. A gyanúsítottak többségét találomra fogdosták össze az utcáról vagy hurcolták el szórakozóhelyekről a rendőrök, majd rájuk fogták, hogy megtámadta őket. Vasvári döntéseit a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kivétel nélkül hatályon kívül helyezte, mint megalapozatlant. A letartóztatottak ellen később túlnyomórészt meg is szűntek a büntetőeljárások. Vasvári perbíróként is eljárt több ilyen esetben, és számos esetben törvénytelenül, a bizonyítékok hiánya ellenére ítélt letöltendő szabadságvesztésre ártatlan, büntetlen előéletű fiatalembereket. Egy kirívó ügyben a rendőrség által brutálisan összevert, 23 éves Dukán Dánielt két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hivatalos személy elleni erőszak bűntettéért, holott az ügyészség is csak egy év szabadságvesztést kért a vádlottra garázdaság miatt.[1] Az ítéletet másodfokon hatályon kívül helyezték, és a Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy Vasvári elfogultan járt el. Az általa elítélt személyeket a 2013-ban hatályba lépett semmisségi törvény alapján rehabilitálták. Működése miatt Vasvárit "vérbíróként" mutatta be annak idején a Kuruc.infó hírportál.[2]

Otromba poltikai hóúzás volt (nézzéetek csak meg a szerköföt) - a Vasvári bíró úrral kapcsolatban elmarasztalt Magyar Időkre, valamint a mérsékeltnek nem tekinthető Kuruc.infóra hivatkozni. Mellékesen az Európai Bíróság éppen a napokban adott igazat dr. Vasvárinak. itt olvasható.

Kivágtam ezt a szöveget.--Linkoman vita 2021. november 27., 23:04 (CET)Válasz

Most akkor a fenti (törölt) szöveg állításai igazak vagy nem? A hitelességet a leadott adatok valóságalapja határozza meg - nem az hogy mit gondolunk a forrásról. Ha a bíróság kifogása az, hogy a forrás erkölcse (!) kétes, ahelyett hogy az állítást elemezné, akkor a bíróság elfogúlt, vagy pártos. Ami az Európai Bíróság esetében egyáltalán nem váratlan, vagy új. Hurvinek vita 2023. augusztus 18., 12:17 (CEST)Válasz
  1. https://www.magyaridok.hu/belfold/folytatodhat-a-2006-ban-hirhedtte-valt-biro-pere-3064159/” 
  2. Kuruc.info - A felkelőket börtönbe juttató bírák, ügyészek adatai (magyar nyelven). Kuruc.info hírportál. (Hozzáférés: 2019. augusztus 22.)