Vita:Tervezett székely székek

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ercsaba74 10 évvel ezelőtt a(z) Vitatható állítások témában
Ez a szócikk témája miatt az Erdély-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Vitatható állítások[szerkesztés]

Van a szövegben néhány állítás, amelyeket forrás nem támaszt alá, és amelyeknek a valóságtartalmát vitatom. Ezeket a legjobb lenne eltávolítani.

  • Az önálló Székely Köztársaság terve a wilsoni elvekre hivatkozva jött létre, melyeket végül figyelembe se vettek a béketárgyalások során, emiatt a trianoni békeszerződés becikkelyezését az amerikai törvényhozás nagy többséggel elutasította.” Ebben a mondatban a dőlt betűs részeket a hivatkozott forrás egyáltalán nem támasztja alá, a békeszerződés becikkelyezésének elutasítása pedig nem azért történt, mert az angolok és a franciák semmibe vették a betegeskedő Wilson idealista elveit, hanem azért, mert a békeszerződés elfogadásával a Népszövetség háborúba vihette volna az Egyesült Államokat a Kongresszus jóváhagyása nélkül, és a republikánus szenátorok ezt a hatalmukat nem akarták átengedni.
  • „Kisebbségügyben a 2000-es évekig nem történt komolyabb előrelépés a román politikában”. Forrás ezt az állítást sem támasztja alá. Nyilván értelmezés kérdése, hogy mit nevezünk komolyabb előrelépésnek, de azt még egy magamfajta, a romániai politikához semmit sem értő idióta is észreveszi, hogy 1989 végén alakult egy Romániai Magyar Demokrata Szövetség nevű formáció, amely a kilencvenes évek második felében még kormánypárt is volt, és hogy emellett, vagy ennek eredményeképp a magyar kisebbség helyzete sokat enyhült már 2000 előtt is.

--Malatinszky vita 2014. január 29., 00:07 (CET)Válasz

Holnap (szerda) délután pontosítom és forrásolom. Ercsaba74 vita 2014. január 29., 00:21 (CET)Válasz
Az elsőt javítottam itt is és a Székelyföld történelme szócikkben is, a második marad holnapra, mert ott bővítés és forrásolás lesz, ahhoz meg keresgélnem kell, de most nem megy, mert reggel orvosokhoz kell mennem. Ercsaba74 vita 2014. január 29., 00:27 (CET)Válasz
Jogos volt a megjegyzésed, sajnos ezt elírtam, mikor átvettem (2 bekezdés összevonásával). Javítottam a „kisebbségügy” szót „autonómiaügy”-re, bővítettem a bekezdést, stb. Még dogozom rajta, ezért van a sablon rajta. De, ha még találsz valamit, kérlek mindenképp jelezd. Köszönöm. Ercsaba74 vita 2014. január 29., 18:15 (CET)Válasz