Vita:Tarics Sándor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hhgygy 10 évvel ezelőtt a(z) Helyesírás, stílus témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Olimpiai témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Tarics Sándor olimpiai bajnok, a műszaki újító[szerkesztés]

Most 2008 nyarán hogy szóba került olimpiai bajnokaink méltó wiki oldalainak kialakítása, eszembe jutott, hogy matematikusként megadatott nekem néhány éve, hogy Tarics Sándor mint alkotó műszaki elme, megkeressen engem egy szakmai problémával, amelynek kapcsán aztán számos alkalommal, igen jól elbeszélgettünk az ő korábbi újításainak a műhelytitkain, hogy miként is jött azokra rá. Ragyogó elme. És mindehhez még olimpiai bajnok is.

A szócikkben igyekszem beszámolni tehát azon műszaki gondolatairól, amelyek a különféle szabadalmi leírásokban végül is szerepelnek, meg tartott róluk publikus előadásokat, a különféle bizottsági jegyzőkönyvek érveléseiben ismételten előfordulnak a gondolatai, de ezek az első közlések zöme a laikus enciklopédia olvasó számára praktice elérhetetlenek, mert vagy nem jut hozzá, vagy nem érti meg, ezért az eredeti tiszta forrásra támaszkodva igyekszem ismeretterjesztő módon összefoglalni.

prohlep vita 2008. augusztus 22., 10:08 (CEST)Válasz

Vízilabdás szemfülességek[szerkesztés]

Négyszemközti közlését később egy nyilvános interjúban is megerősítette:

,,Az Árpád Gimnázium tanulójaként játszottam egy másik gimnázium ellen. A kapus picikét ügyetlen volt, és nem tudta megfogni úgy a labdát, hogy ne lehessen kiütni a kezéből. Biztosan ismeri ezt a jelenetet, amikor makrancoskodik a labda. Pimasz voltam és merész, ráúsztam, kisodortam a kezéből a labdát, ami a gólvonal mögé jutott. Ekkor rám kiáltott Komjádi, hogy várjam meg a meccs után. Első hallásra megijedtem, mert azt hittem valami nagy disznóságot követtem el, szabálytalanul játszom. Ám ehelyett meglepetésemre a szemfülességemet egyúttal a csibészségemet emelte ki.

,,Jobbkezes vagyok, de meg sem tudnám számolni hány gólt dobtam ballal. Kiküszöböltem a bal kezem fogyatékosságait, hiszen így biztos helyem volt a csapatban, nem beszélve arról, hogy az ellenfelet is igencsak meg lehetett ezzel téveszteni.

Forrás: http://sportgeza.hu/sport/taricssandor/

prohlep vita 2008. augusztus 22., 13:32 (CEST)Válasz

Izom agy[szerkesztés]

A két legjelentősebb találmány ismeretterjesztő leírása terjedelmes, de talán nem baj, ha az olvasók szembesülnek azzal, hogy egy olimpiai bajnok nem szükségszerűen izom agy. Az olvasó élje át a szép gondolatsorok élményét. Ne csak a másodpercekért, centikért, méterekért és gólokért legyen képes egy bajnokot elismerni.

prohlep vita 2008. augusztus 22., 17:19 (CEST)Válasz

Látszólag zavaró és fölösleges képek[szerkesztés]

Megkérek mindenkit, hogy mielőtt "zavaró képek" felkiáltással törli a szöveghez szervesen tartozó illusztrációk egy részét, azelőtt olvassa el gondosan a szöveget, értse meg annak sorok közti tartalmát, és akkor máris rájön, hogy a zavarónak vélt képek nem is fölöslegesek. prohlep vita 2010. szeptember 1., 14:07 (CEST)Válasz

Majdnem minden képet kiegészítettem most egy olyan képaláírással, ami világossá teszi a kép a cikk közötti kapcsolatot, csak a Lánchíd alá kéne még egy kis rizsa. Karmelaüzenőlap 2010. szeptember 1., 19:43 (CEST)Válasz

Helyesírás, stílus[szerkesztés]

Méltatlan a ma 100 éves olimpiai bajnokhoz. Csak azért nem javítom, mert nem értek a műszaki dolgokhoz, meg időm sincs --hhgygy óhaj, sóhaj, panasz? 2013. szeptember 23., 19:48 (CEST)Válasz