Vita:Tűzfal (számítástechnika)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Vobence (vita), értékelés dátuma: 2011. szeptember 19.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

pontatlan jelzés[szerkesztés]

Egyrészt a „dinamikus tűzfal” kategóriát én így sosem hallottam lebontva (a TCP/UDP alapból véletlen portokkal működik ugye, nem kell nagy logika a nem használt portok nem használatához).

Másrészt a „személyes tűzfalak” részt meg lehet írni, de akkor szét kell robbantani „windóz lúzerekre” és a biztonságos rendszerekre. :) És még windózeres leírásnak is elnagyolt és pongyola. --grin 2005. május 16., 23:47 (CEST)

Talan valamit ertek a temahoz, a nemet definicio jobb es pontosabb: Als Firewall /ˈfaɪə(ɹ)wɔːl/ (engl. für Brandwand) oder Zugangsschutzsystem bezeichnet man bei Rechnernetzen ein organisatorisches und technisches Konzept zur Trennung von Netzbereichen, dessen korrekte Umsetzung und dauerhafte Pflege. --Mt7 2005. május 17., 01:22 (CEST)

Ha olyan okos vagy, akkor miért nem írod le pontosan??? ( a wikipédiának pont az lenne a lényege.)

A Wikipédiának az is a lényege, hogy nem egymásra mutogatunk, hanem megírja mindenki, amihez ért :-) (Grin, a windóz lúzert meg kikérem magamnak, igenis jó a windóz, csak tudni kell kezelni. :-) Alensha  * 2005. október 7., 20:36 (CEST)

Van, aki a csülkös bablevest szereti ebédre és van, aki a száraz kenyeret... Én maradok a bablevesnél. :-) [avagy windóz tűzfalnak olyan, mint egy csiga házőrzőnek]--grin 2005. október 7., 21:15 (CEST)

Tűzfalnak én se a windóz beépített vackát használom, hanem a Zonealarmot. (Azóta nem is volt semmi baj.) Csak úgy általában nem szeretem, ha leszólják a windózt, meg a windózosokat a gonosz pingvinesek. :-D Hát milyen dolog ez? Nagyon jó kis oprendszer, csak szigorúan kell bánni vele. Alensha  * 2005. október 7., 21:22 (CEST)

SPI szócikknek mi köze van ehhez?[szerkesztés]

Erre a szócikkre mutat az SPI elnevezés, sem a magyarban, sem az angol leírásban nem látom mivel kapcsolható össze. A Mikrokontroller egyik linkjénél van az SPI használva, ott viszont lenne értelme. --Kamarton Kiscsibe (rajz).png vita 2013. március 31., 17:22 (CEST)

Tökéletesen igazad van, jelöltem az átirányítás törlésre.--Texaner vita 2013. március 31., 18:50 (CEST)