Vita:Siemens Desiro

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Német témájú szócikkek (teljes besorolás)
DE-pahyl.svg Ez a szócikk témája miatt a Németország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Szajci (vita), értékelés dátuma: 2008. november 4.
Német témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Vasúttal kapcsolatos szócikkek (teljes besorolás)
P train.svg Ez a szócikk témája miatt a Vasútműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Feroce (vita), értékelés dátuma: 2008. november 3.
Vasúttal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Átnevezés Desiro Classic-ra[szerkesztés]

Javaslom a szócikk átnevezését Desiro Classic-ra, lévén immár elég sokfajta járművet neveznek Desironak:

Ezeknek szinte alig van közös alkatrésze a kétrészes, dízel-mechanikus Desirókkal, azaz a DB 642, MÁV 6342, ÖBB 5022, BDZ 10 stb. sorozatokkal. Ezeket a fent felsorolt különféle járművek megjelenése óta Desiro Classic néven illetik a Siemens részéről (is). (Hozzászólás: Rm40, 2007. november 2., 20:31 (CET). Korrektúra: --Taurus1047.5 2007. november 2., 21:06 (CET))

Csak nem hagy nyugodni ez az elnevezés. :-) Mit szólnátok a Siemens Desiro szócikk-megnevezéshez? Jobban illeszkedne a többi hasonló szócikk nevezék-logikájához, a "Gyártó Típus"-hoz. Például: Bombardier TRAXX, Stadler FLIRT, Bombardier Talent, stb. Így a "Desiro" jelenelg kakukktojás. Mellesleg a pl. a német wikin is ez a szisztéma. Üdv:– Rm40 vita 2007. december 15., 01:05 (CET)

Két magyarral kevesebb sajnos[szerkesztés]

Legújabb hírek szerint tegnap a 009-es és 012-es MÁV Dezső példányokat sajnos selejtesre törték. Ez több milliárdos forint kárt jelent. Valószínűleg lefejezések lesznek a MÁV-nál, illetve a kormány a bértömegből lefogja a két jármű árát. 82.131.128.141 (vita) 2010. október 10., 00:11 (CEST)

Tudsz linket adni erre a balesetre? Nem találtam sehol az interneten. Nem nagyon értek a dologhoz, de nem szoktak biztosítást kötni egy félmilliárdba kerülő motorvonatra? – Hunyadym HunyadymVita 2010. október 10., 00:57 (CEST)
"gGAbesz 2010.10.07 07:52:24 (16136) A Nyugatiban összetört 9 és 12 desirókról nincs valakinek képanyaga? Mi is történt pontosan? A peronpletyi már teljes jármű selejtről szólt." [1]

Nincs forrás! Félrevezető, megtévesztő szöveg! – B.Zsolt vita 2010. október 11., 20:40 (CEST)

Sajnos egy fórumba beírt mondat nem számít forrásnak. Ha tényleg totálkárosra tört két Desiro, akkor azért az valószínűleg benne lesz pár újságban. Ha kiderülnek a részletek, akkor beleírjuk. – Hunyadym HunyadymVita 2010. október 10., 09:44 (CEST)

MÁV drasztikusan kasztrálja a Desiro sebességét[szerkesztés]

A szócikk nem ír arról, hogy a MÁV egy fontos vezetőállásbeli műszer eltávolításával 80km/h megengedett sebességre butítja le a Desiro gépeit, amelyek pedig a külső oldalukra festett hatósági adattábla szerint 120km/h óra sebességre engedélyezettek. A vezetőállásban a kiszerelt műszer bal kézre eső nagy képernyője helyén csak egy darab MÁV pecséttel ellátott, KÉZZEL ÍRT a/4 papírlap figyelmezteti a masinisztát arra, hogy a megengedett sebesség max. 80km/h.

Az ezt bemutató fotók nemzetközi vasúti fórumra is felkerültek és rossz hírét keltik a MÁV-nak, mivel a korszerű motorvonatot balkáni jelleggel üzemeltető látszatot keltenek. Jó lenne, ha a Desiro szócikk kifejtené mi ennek a drasztikus hazai sebesség-korlátozásnak oka, hogy a vasútbarátok hitelesen tudják a külföldiek előtt védeni a magyar vasút becsületét! 82.131.128.141 (vita) 2010. október 10., 01:18 (CEST)

Nincs forrás! Félrevezető, megtévesztő szöveg! – B.Zsolt vita 2010. október 14., 00:07 (CEST)

Szia! Nagyon szívesen kifejtenénk a dolgot a cikkben, de a szócikkbe csak akkor kerülhet bele egy állítás, ha azt forrással alá tudjuk támasztani. Gondolom, hogy ha te sem tudod, hogy miért van ez, akkor nincsen rá semmilyen forrás, így pedig nem lehet beleírni a cikkbe. (Az persze már mellékes probléma, hogy mi sem tudjuk az okát…) – Hunyadym HunyadymVita 2010. október 10., 09:40 (CEST)
Na, arra a fotóra kíváncsi vagyok, úgy látom kedves anonunk sorba nyomja a hoaxokat... Joliet Jake vita 2010. október 13., 19:47 (CEST)

Iranyzatos bekezdes kellene az uleselrendezesrol![szerkesztés]

Kedves vasúttudók! Miért van a Desiro-n és a Flirt-en 2x2 utasules-kialakitas egymassal szemben? Ez nagyon egeszsegtelen, mert az utasok nem tudjak kinyujtani egymastol a labukat. Masreszt az ulesek kihasznalasa alacsony es sok a konfliktus, mert az utasok nem szeretik ha valaki veluk szemben ul, mert akkor bamulni kell a pofajat az illetonek, tovabba nem tudjak kinyujtani tole a labukat.

A piros csikos oldalu kek szemelykocsikban a repulogepszeru utasules-elrendezes sokkal jobb es egeszsegesebb, mert ott minden ules egy iranyba nez, igy az utasok az elottuk levo szek alatt ki tudjak nyujtani a labukat.

Szerintem Dezin vagy Flörtön lenyomni egy Bp-Balaton vagy Eger tavot, ha minden ules foglalt, az komoly trombózis-veszelyt rejt magaban. Ki vette meg ezeket a szerelvényeket ilyen kialakítással? Miert nem epitik at ezeket a szerelvenyeket repulogep-szeru uleskialakitassal? Irjon errol a szocikk, mert fontosabb a nagykozonseg szamara, mint a tarcsafek otvozetenek osszetetele! Köszi! 91.82.169.161 (vita) 2011. április 8., 23:48 (CEST)