Vita:Pat (Szlovákia)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gaja 3 évvel ezelőtt a(z) Mi a magyar neve? témában

Mi a magyar neve?[szerkesztés]

Mivel 1945 után jött létre, hivatalos magyar neve nincs. Ezért szerintem a helyi önkormányzat által használt Path nevet kellene használni, annak ellenére, hogy ma Magyarországon ilyen nevet nem lehetne adni egy településnek a helyesírási szabályok miatt. Mégis van erre két ok.

Egyrészt Magyarországon nem lehet két azonos településnév egy 1898-as törvény alapján, és ezt az egykori Magyarország egészére alkalmazták akkor. Így kevésbé élesen merülne fel a Somogy megyei Pat nevének "ellopása". Másrészt a magyar többségű település helyi önkormányzata által használt (adott) név elfogadható kell legyen, jobb híján.

Egyébként az 1913-as helységnévtárban Pati major és Patpuszta helynevek szerepelnek Marcelháza részei között.

--Peyerk 2007. augusztus 21., 17:29 (CEST)Válasz

a path meg lehet, hogy ütközni fog, ha angolból áthoznak bármit, aminek ez a címe... bár, ahogy elnézem, ebből ami magyarul is így szerepelne, az vagy csupa nagybetűs, vagy úgyse nagyon lesz róla cikk... végül is meggyőztél... – Alensha üzi 2007. augusztus 21., 19:10 (CEST)Válasz

A magyar név most már bizonyosan Pat, az információ egyenesen a polgármesteri hivatalból[1] származik! - Gaja   2020. június 12., 10:45 (CEST)Válasz

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Az információ autentikus forrásból származó hiteles közlés. A közlést tartalmazó e-mailt archiváltuk, szövegét az önkéntes ügyfélszolgálatot ellátó szerkesztők a 2020061110005943 ügyszám alatt olvashatják. Aki meg szeretne bizonyosodni az információ valódiságáról, lépjen kapcsolatba a hozzáféréssel rendelkező önkéntesek valamelyikével!