Vita:Otthon szülés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Nem lexikonszerű[szerkesztés]

A fogalmazása nem lexikonszerű, elfogult, a cikk szempontjából lényegtelen részletekkel foglalkozik. -- nyenyec  2007. április 11., 06:30 (CEST)

És még mindig az, fél évvel késõbb... A témához én nem értek, de a szócikk jelenlegi állapotában tartalmilag nem megfelelõ. -- Dunee Bananas.svg msg 2007. szeptember 18., 16:21 (CEST)


hozzátenném, hogy a magyar wikipédia cikije lesz ez a szócikk, ha nem változik. kin múlik? min múlik, hogy a hiteles tájékoztatás forrása legyen, lehessen ez a szócikk? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Freemind (vitalap | szerkesztései) 2007. november 16., 00:06

Akkor én neki állnék az átalakításnak. Az elmúlt években szereztem némi tapasztalatot és ismeretet a témában és a lap valóban átdolgozásra szorul. Annyi még hogy sajnos ez olyan téma, amiben nehéz "igazi" szakembert találni, mert jelenleg a szakma a kérdésben kettészakadt és kölcsönessen nem ismerik el egymást.--Szente vita 2011. április 19., 00:55 (CEST)

Az jó lenne, ha valaki szakértő rendesen megcsinálná a cikket, mert erősen aktuális és sokan nézik. Előre is köszi, ha rendbeszeded. Alensha 2011. április 19., 01:00 (CEST)

Ezt kiszedtem: "Mindenki ott szül a legkevesebb komplikációval, ahol a legnagyobb biztonságban érzi magát...." Ez tudom nagy vesszőparipája az OSZ-t pártolóknak, de kissé túlzó. Nyilván számít a közérzet, de eseti komplikáció (alakadás, vérzés, stb) ettől nem lesz kevesebb.

Majd kell egy kis idő mire végére érek, mert igyekszem friss adatokat keresni.--Szente vita 2011. április 19., 01:12 (CEST)

Most ennyire volt időm, nézzétek át, mert még újonc vagyok itt. Minden kritikát szívesen fogadok. Később ha lesz több szabadidőm még visszatérek.

Még annyit, későbbi szerkesztési irányelvhez (ha elfogadjátok), hogy az előző verzióban a nem tervezett otthonszülést is ide sorolta a szerkesztő. Nos nincs akkurátus és hivatalos meghatározása a fogalmaknak ebben a témában, de valójában a nem tervezett otthon szülés az inkább egy spontán szülés, aminek helyszíne az otthon. Ez amúgy a spontán szülésen belül se gyakori, ugyan is a legtöbb kismama a fájdalmak megindulásakor megkísérel bejutni a kórházban és inkább útközben esik meg a baj. Ilyenkor persze nem lesz park szülés vagy taxisszülés és egyéb ilyen fogalmak. :) --Szente vita 2011. április 20., 01:03 (CEST)

Úgy tűnik, elég magyartalan az írás, és szép számmal vannak benne helyesírási hibák is.