Vita:Nemzeti himnusz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szerintem annak nincs értelme, hogy az Európai Uniónak nemzeti himnusza volna, nem is használják így, csak egyszerűen himnuszt mondanak e szervezet esetében. Úgyhogy az EU-ról szerintem nem kéne ide linkelni, és erről az oldalról is ki kéne venni az EU-t, vagy pedig becsillagozva vagy külön rovatban szerepeltetni. Mit gondoltok?

--Adam78 2004 május 25, 03:51 (CEST)

Szerintem ez túlzott pontoskodás ("kukacoskodás"), de ízlések és pofonok... --grin 2004 május 26, 01:14 (CEST)

Ez azért is jó lenne, mert az EU-n belül megmaradtak a nemzetek mint elsődleges identitások (s ezek vélhetőleg az elkövetkezendő évtizedekben sem fognak megszűnni), szemben például az USA-val, ahol az amerikai az elsődleges identitás. – Ennek elvesztése, a magyarság eltűnése, beolvadása a tömegbe valós félelemként merült föl némelyek számára (lásd europara, „Tagok legyünk vagy szabadok” stb.), nem kis részben amiatt, hogy e különbséget nem sikerült elég jól kommunikálni feléjük.

--Adam78 2004 május 26, 01:57 (CEST)

Az autonóm terület az önálló állam, azért nincs az az Aland vagy mi dőlt betűvel? (és lehet, hogy az A betűhöz kellene, bár nem tudom, milyen betű az ott, de annak látszik.) Alensha 2005. június 24., 14:26 (CEST)

az Å betűt ó-nak ejtik, tehát Åland nem Aland, ahogy szerintem sokan ejtik, hanem "Óland". De ez csak érdekesség.

Lista[szerkesztés]

{{tartalmi segély}}(?) Nem teljes a lista. Több ország (Pl. Zöld-foki Köztársaság, Mongólia) hiányzik a listából, holott minden országnak tudtommal van himnusza. Nem ártana bővíteni. D97v vita 2012. február 8., 20:34 (CET)

Kicsit bővítettem a listát, de még mindig nem teljes. A tartalmi hiba sablont ettől függetlenül levettem, mert ez hiányosság, nem szoros értelemeben vett tartalmi hiba, ilyen alapon sajnos minden második cikkünk tartalmi hibás lehetne a magyar Wikipédián. Üdvözlettel: Kohlins vita 2013. október 16., 12:46 (CEST)