Vita:Naomi Campbell

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Médiasztár[szerkesztés]

Kezdjük sorba az elejétől:

  • Médiasztár - ez bulvárszerű kifejezés és koránt sem biztos hogy igaz és nem éppen megfelelő szóhasználat
  • gyermekkora: ha valóban a gyermekkorát akarod kifejteni, akkor miért írsz arról hogy kb 30 évesen mit csinált? Illetve ha az életrajzát akarod leírni, akkor miért Gyermekkora címszó alatt teszed? De bármelyiket is használod, túl rövid és semmitmondó, azon kívül hogy szerepelt egy dalban, egy videoklipben és kiadott egy könyvet. Ennyi az élettörténete?
  • Naominak nagyon botrányos élete volt egy időben: konkrétabban? de ha nem is fejted ki, akkor sem kéne ennyire bulvár stílusban megírni és hosszasan sorolni hogy kivel hozták hírbe az újságok.
  • megpróbálkozott a zenével, de nem lett túl sikeres a zenei karrierje: szóismétlés 10 centin belül és ha tényleg csak egy mondat szól a zenei karrierjéről, akkor felesleges külön alfejezetet nyitni
  • Naomi című könyv: bővebben? Miről szól? Miért írta, kinek írta, mi ihlette meg stb.?
  • Parfümök: milyen parfümök, melyik cég kereste meg Őt, netán Naomi is részt vesz az ilaltok tervezésében stb.?

Ráférne a cikkre egy alapos javítás-fejlesztés – Bazsi888 vita 2009. június 13., 18:43 (CEST)