Vita:Nagygalambfalva

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hkoala 14 évvel ezelőtt a(z) Lektor témában
Ez a szócikk témája miatt az Erdély-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Hkoala (vita), értékelés dátuma: 2009. július 15.
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A cikkből áthozva[szerkesztés]

A falu lakói méltán büszkék nagyjaikra. Kányádi Sándor a szülőföldje iránt érzett gondolatait így foglalta verssorokba: "Mikor szülőföldje határát megpillantja a szívem kolumbusz árbóckosarából kiáltó matróza mikor idáig érkezem minden más táj csak óceán ez itt a föld a föld nekem."

A költő az idén tölti a nyolcvanadik évét! Külön érdekesség, hogy Kányádi Sándor ugyan 1929.május 10-én született, ám ez a nap( május 10.)[1] - akkor még a Román Királyság Nemzeti Ünnepe lévén -, nem volt alkalmas arra, hogy az újszülöttet anyakönyvezhessék, ezért ez a fontos esemény csak másnap, május 11-én történhetett meg, minek folytán a költő személyi irataiban mindmáig 1929. május 11-e szerepel születési dátumként. Szülőfaluja időről időre megemlékezik nagy szülötte életútjának és költői pályafutásának fontos eseményeiről, így idén is, 2009. május 9-én immár hetedszer kerítettek sort Nagygalambfalván az éves rendszerességgel ünnepnappá és immár élő hagyománnyá vált "Fától fáig, verstől versig" vers- és prózamondó versenyre, amely az "Ünnepeljünk együtt Kányádi Sándor 80. születésnapján" jelmondattal fémjelezte az esemény kiemelkedő jelentőségét. Az ünnepségen, mint eleddig minden esztendőben az "Iskolanapok" keretében hét éve elkezdődött versenyben, sok környékbeli iskola gyerekei vettek részt, és adták tanúbizonyságát irodalomszeretetüknek, a Kányádi-versek iránti rajongásuknak a helyi, a híres színészről, Feleki Miklósról elnevezett Művelődési Házban.

Lektor[szerkesztés]

"A rák tava" fejezet - forrással, megfelelő helyes címmel és formázással talán megér egy önálló cikket. – Hkoala 2009. július 15., 21:00 (CEST)Válasz

Egy kedves olvasó[szerkesztés]

Tisztelettel olvasom Kányádi Sándort a hírességek között.
Tanultam a verseit kis iskolás koromban. Életében megtisztelték a szerzőt.
Szerintem sok tehetséges ember van Nagygalambfalván. Köztük ismerek népéért sokat tevő embert, zenészt és tehetséges zenélgetőt is.
A lap komolyságának megőrzését segítené ha a Hírességek mellé egy szerényebb alcímet is létrehoznánk.
Ide sorolnánk tehetséges ám kevésbé ismert szerzőinket.
Műveinek ismertetése , a közösség érdekében elvégzett kitartó, jelentős munkája idővel népe elismerésével lehet koronázva.