Vita:Mocsai Lajos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

P Discobolus.png Ez a szócikk témája miatt a Sportműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Sport témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Honoris causa[szerkesztés]

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora előterjesztésére szavazott arról a DE habilitációs tanácsa, hogy az intézményben díszdoktorrá avassák Mocsai Lajos kézilabdaedzőt, aki december óta a Testnevelési Egyetem (TE) rektora. A tanács azonban leszavazta az előterjesztést.

A Népszabadság úgy tudja, Mocsai csak egyetlen támogató szavazatot kapott, a többiek nemmel szavaztak vagy tartózkodtak. A lap szerint a DE tekintélyes tudományos munkássággal bíró professzorai körében felháborodást váltott ki, hogy díszdoktorrá akarják kinevezni a kézilabdaedzőt: a díszdoktori cím bár formális, de feljogosítja a címzettet a doktori cím használatára, így azt a benyomást kelti, hogy az illető rendelkezik tudományos munkássággal.

Az ügy még nem zárult le, ugyanis a habilitációs tanács elutasításának dacára az ügyet egyéni előterjesztés formájában a szenátus elé viszik. A DE szenátusa június 25-én dönt Mocsai díszdoktori kinevezéséről.[1] -- Ulrich von Lichtenstein vita 2017. szeptember 22., 08:10 (CEST)