Vita:Magyar Optikai Művek

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hidaspal 9 évvel ezelőtt a(z) Formázandó témában

A cikk célja[szerkesztés]

Az első bejegyzést készítő szerkesztő megjegyzése Célkitűzéseim: - Egy nagy tradíciójú vállalatot ezen a platformon is megjeleníteni - Az Wikipédián és az internet más platformjain megjelent információk integrálása - Támpontot nyújtani mai és későbbi kutatóknak, történészeknek. Ilyen céllal nyitottam önálló fejezetet is a Fókus üzemi lapnak. Hátha hálásak lesznek a sajtótörténészek.

- A Wikipédia szerkesztőinek segítségével törekedtem az itteni elvárásoknak maradéktalanul megfelelni. Segítségüket ezúttal is köszönöm. Kérem mindazokat, akik kiegészítik az oldalt a hely szellemének igyekezzenek Ők is megfelelni. A bejegyzéseket tehát bárki módosíthatja, kiegészítheti. Szeretném azonban javasolni, hogy a strukturális változtatásokat ezen az oldalon -lehetőség szerint- vitassuk meg. Ezt javaslom abban az esetben is, ha meglévő bejegyzést tartalmilag megváltoztatunk.

Minden remélt társszerkesztőnek hasznos időtöltést kívánok!


Kedves "első bejegyzést készítő szerkesztő"! Strukturális változtatások ugyanúgy szükség van, mint a cikk sok szempontból való fejlesztésére.
Soha nem alkalmazunk Kapcsolódó szócikk alfejezetet, ráadásul a Wikipédia szempontjából külső hivatkozással. Ezt áttettem a Külső hivatkozások közé.
A forrás nincs megjelölve.
A vállalat története és az egész cikk "űrlapszerűen" van kitöltve. Szócikkeink folyamatos fogalmazású mondatokból állnak túlnyomó részben, kivéve a felsorolásokat.
Kialakítottam a fejrészt, mert cikkeink fejrésszel kezdődnek.
Jó munkát a továbbfejlesztéshez.--Linkoman vita 2008. július 23., 17:01 (CEST)Válasz

Köszönöm a segítséget. Most megállok a fejlesztéssel. Alaposan szeretnék felkészülni, megtervezni a munkát. Üdvözöllek! Nagyi9 vita 2008. július 23., 17:54 (CEST)Válasz

Képek[szerkesztés]

Egy kis türelmet kérek. A képek szerkesztése folyamatban

MOM park[szerkesztés]

Arról is kéne pár szót írni, hogy egy nagy hagyományú optikai/finommechanikai cégből hogyan lrtt MOM park

Duhosvita 2008. december 14., 19:25 (CET)Válasz

egyezés[szerkesztés]

A Számítástechnika fejezet szó szerint megegyezik a Merevlemez egyik fejezetének elejével. Mindkettő ugyanonnan lett kimásolva, vagy egyik a másikról? :-) --Bitman vita 2009. január 30., 18:37 (CET)Válasz

Szép érzelmekkel megírt, javítható szerkesztésű cikk[szerkesztés]

Tisztelettel adózom a cikk anyaga iránt, amely méltó emléket kíván állítani a magyar ipartörténet egyik jelentős szereplőjének.
Éppen ezért kellene lektorálni, hogy valódi lexikoncikk legyen belőle.
Már a két neonreklám képe is sok az elején, nem beszélve arról, hogy egy jogutód nélküli cég egykori védjegye (logója) nyugodtan megjeleníthető.
A cikk helyenként szubjektív hangvétele inkább árt a cikk tárgyszerűségének, mint használ.
A "világhírűség" zsurnalizmus, szeretünk ilyet mondani. Egy lexikonban azt kellene tisztázni, hogy mely termékek mely fontosabb országokba kerültek exportra, volt-e termélesi v. fejleszétsi együttműködés másokkal st.
A valszeg személyes emlékek helyett több forrás kellene.
Jó munkát kívánok hozzá.--Linkoman vita 2010. október 6., 10:52 (CEST)Válasz
Köszönöm az észrevételeket, javaslatokat. Sikertelen volt próbálkozásom a szerzők körének bővítésére. Szerettem volna egy-egy gyártmány család ismertető szócikket vagy fejezetet avatott szakemberekkel megíratni. Nem adom fel. Legrosszabb esetben -a rendelkezésemre álló források alapján- én dolgozom át a cikket. Jelenleg az erő és forrásgyűjtés stádiumában vagyok. – Kispados vita 2010. október 6., 18:08 (CEST)Válasz

Átszerkesztés[szerkesztés]

Tisztel Szerkesztőtársak!

Köszönöm az észrevételeket. Ezeket is figyelembe veszem a cikk átszerkesztésénél, bővítésénél. Ez munka, hosszabb időt vesz igénybe. Mindenki szíves türelmét kérem. Üdv.! --Kispados vita 2011. június 20., 09:26 (CEST)Válasz

Formázandó[szerkesztés]

A cikkben a pontokba szedett részeket folyamatos folyószöveggé kellene átdolgozni, ahogy az a wikipédiában szokás. Hidaspal vita 2014. november 29., 01:15 (CET)Válasz