Vita:Máltai lovagrend

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Conversation-saints 01.jpg Ez a szócikk témája miatt a Középkorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Hkoala (vita), értékelés dátuma: 2008. október 11.
Középkori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

http://www.orderofmalta.org/storia.asp?idlingua=5

Úgy sejtem, innen származhat a fordítás, a "Története" fejezet első mondataiban azonban javítani kellett néhány fordítási-értelmezési tévedést. Több is lehet és a cikk egyébként is formázásra szorul. --Korovioff 2007. január 27., 18:07 (CET)

A Szuverén Máltai Lovagrend oldalt én csináltam és rosszul sejted nem onan fordítottam hanem egy könyvből. Byss Flamel (2007.03.02.)

Johanniták[szerkesztés]

Nekem úgy tűnik, ez a rend azonos lehet azzal a renddel, amelyről Johanniták címen van egy másik szócikk is. Ha igazam van - remélem, megerősít valaki - akkor talán össze kéne boronálni a kettőt, a jelen helyzetben mindenképp van némi zűrzavar. --Korovioff 2007. február 6., 12:35 (CET)

Kibogoztam. Ha az enwiki gyakorlatát követjük, lehet két cikkünk, a Johanniták cikk általában a középkori történetről és ami belőle kinőtt, a jelen cikknek viszont a modern máltai lovagrendre kellene koncentrálnia. Azaz a középkori rész összedolgozandó, mindkét cikk alaposan átírandó és az angolhoz hasonlóan kell egy johannita egyértelműsítő lap is. (Plusz megírandó a Málta kereszt szócikk). --Korovioff 2007. február 6., 13:03 (CET)

Elég nehéz volt megtalálnom, de a két rend ma különbözik egymástól. A Máltai Lovagrend katolikus, míg a Johannita protestáns. A cikk alapján. Poganyp 2007. június 2., 18:57A máltai lovagrend akkór jött létre amikor a johaniták Máltára költöztek ezért elkezték öket máltai lovagrendnek nevezni.

Valóban, azonban a kijelentésemet e jelenre vonatkozólag tettem. Ma a johanniták protestánsok, a máltaiak katolikusok. Lehetséges, hogy van kivétel.Poganyp 2007. augusztus 26., 10:18 (CEST)

Nem értem[szerkesztés]

Annyi máltai lovagos honlap van, hogy az nem igaz. És mindegyik az eredetinek mondja magát. Melyik az igazi? Üdv : Áron Damó címer.jpg Királyi Főposta 2008. július 16., 10:16 (CEST)