Vita:Louis Leakey

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Andrew69. 11 évvel ezelőtt a(z) Amiben segíthetne valaki témában
Ez egy életrajzi szócikk.
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2013. február 6.
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Amiben segíthetne valaki[szerkesztés]

Ki kellene irtani a szövegből a Lajcsizást (Louis ... Louis ..) mindenütt vagy legalább sok helyen, ahol ezt a a szövegkontextus nem igazolja (pl. megkülönböztetés más családtagoktól, v. gyermekkori élmények leírása). Kerge Kísértet 2012. március 13., 09:52 (CET)Válasz

Jogos felvetés, ahol tudtam gyomláltam. Eredmény:- 10 Louis Andrew69. 2013. február 7., 22:37 (CET)Válasz

Néhány szöveggond[szerkesztés]

Bővebb magyarázatra szoruló részletek a szövegben:

  1. "A fehér afrikai" c. fej.
    1. beavatást nyert a kikujuk etnikai családjába (etnikai család ???)
    2. Louis egy ifjúsági könyvet kapott ajándékba, Nagy-Britannia "korai" történelméről ... igen, és? A keltákról szólt (korai tört.)? Vagy az ősemberről? Mi adja e könyv fontosságát az életrajzban?
    3. Szerszámokat kezdett gyűjteni ... csavarhúzókat, menetvágókat és villáskulcsokat? ezek voltak a Coryndon Múzeum számára oly értékesek?
  2. 2. fej.
    1. Apja alma materében, Cambridge-ben érettségizett 1922-ben, szándéka az volt, hogy Brit Kelet-Afrikában misszionárius legyen. Életében sokat mesélt itteni záróvizsgái történetéről. ... Mert olyan sok záróvizsgát tett Kelet-Afrikában?
  3. A vallásosságáról szóló részben össze-vissza keveredik a buzgóság, a hóbortosság, az agyrázkódás, majd ismét a vallásosság taglalása. Ezek a dolgok semmi összefüggésben nincsenek, pedig egy idő után a gyanús olvasó már azt kezdi hinni, az író szándékosan próbálja összemosni ezeket. Pedig csak úgy egymás hegyébe-hátába vannak vágva.
  4. ... időközben Cutler [az expedíció vezetője] a malária egy súlyos változatát kapta meg, és kilenc hónap múlva meghalt. Ez az élmény megváltoztatta Louis döntését saját pályájáról ... az expedícióvezető maláriás betegsége és halála változtatta volna meg Leakey döntését? Hogyan, miért? Vagy valójában az expedíció során átélt élményekről van szó?

Nem folytatom, végig ilyen, aki akarja, az gyűjthet további példákat. Kerge Kísértet 2012. március 13., 17:05 (CET)Válasz

Andrásnak válaszul: látható talán a példákból, hogy itt nem puszta helyesírási problémákról van szó. Az ügyetlen, homályos vagy sietős fogalmazás és az egész összecsapottsága kifejezetten a tartalom rovására is megy, Leakey életrajzának megértését is nehezíti. Kerge Kísértet 2012. március 13., 17:12 (CET)Válasz

Nem gond. Úgy látszik, én meg sietősen olvastam... – LApankuš 2012. március 13., 17:14 (CET)Válasz