Vita:Laczkó Mihály (sportvezető)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 14 évvel ezelőtt a(z) Időrend témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (besorolatlan)
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)

Időrend[szerkesztés]

Lexikonokban a fejezeteken belül nincs "időfelbontás", tehát általában a kronológiai sorrendet követjük.
Íme egy szöveg, amely nem ezt teszi:

"1994. június 9-én, a válogatott Belgium elleni 3-1-es vereségének napján a szövetségi kapitány Verebes József mellett távozott az MLSZ elnöke. Laczkó Mihály dr. 1989 óta állt a szövetség élén, elfogyasztott hat szövetségi kapitányt és indoklásként azt mondta, nincs értelme a további hadakozásnak a profi klubokat tömörítő ligával és az állami sportvezetéssel. Maga helyett 1978 és 1986 közötti elődjét, Szepesi Györgyöt ajánlotta. Ő elvállalta a jelöltséget, de jelentkeztek mások is: liga saját elnökét, Mezey Györgyöt jelölte, az edzők Genzwein Ferencet ajánlották, a közgyűlésre legtöbb tagot delegáló amatőr klubok pedig Benkő Lászlót, a Caola Rt. tulajdonosát, a Kispest-Honvéd FC elnökét jelölték."

Ezt a szöveget semmi sem különbözteti meg egy síma sporttudósítástól.
És a legfontosabb: az első elnökké választásáról egy hang sincs, a másodikról pedig szinte helyszíni beszámoló?
Az időrendet helyre kellene állítani, a szöveg egyensúlyát pedig nem kellene megbontani pl. azzal, hogy a vetélytársakról és a választás háttérinformációiról ennyit írunk.
Ez a szöveg, vegyétek már észre, igazából nem Laczkó Mihályról szól. Ennek a feldolgozási módnak az MLSZ történetéről szóló cikkben lenne a helye.
Használjuk ki a lexikon előnyeit és néha gondolokozzunk el azon is, hogy melyik cikkbe való egy információ.--Linkoman vita 2009. szeptember 10., 13:21 (CEST)Válasz