Vita:Kőszeg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Zsovar3 2 évvel ezelőtt a(z) Templom, vár témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Magyar településekkel kapcsolatos szócikkek (kitüntetett besorolás)
Földrajzi témájú szócikkek (kitüntetett besorolás)

Hibák, források[szerkesztés]

én úgy tudom, hogy a spanyolországi Menorca szigeten lévő Ciutadella is testvérvárosa

"Sokukat továbbhajtották ausztriai koncentrációs táborokba, míg másokat a helyi gázkamrában öltek meg."

Ezt milyen forrás alapján írta a szerző? Tudtommal Magyarországon sehol nem működtek gázkamrák. Ezt a részt töröltem.

cikkbe nem illő infók[szerkesztés]

  • üdülési csekket elfogadnak a következő éttermekben: Írottkő hotel étterme, Arany strucc szálló étterme, Portré panzió étterme (mind a főtéren, ezekben a kaja is jó), Kulacs étterem (főtérrel szemben az út túloldalán, elég szegényes választékkal), Bécsi kapu étterem (vár felé vezető utcán, jó, de drága)
  • wifi a főtéren lopható az Írottkő hotel előtt ülve, csak elég gyenge. az ott lévő asztalokhoz le lehet telepedni, kivéve hétvégén, mert akkor piac van ott.
  • elég jó panzió a Gyöngyvirág a Bajcsy-Zs. úton, egyetlen hátránya, hogy wifi nincs és a kertben tartott macskák nem mindig barátkozó kedvűek, de nagy előny, hogy nincs annyira a belvárosban, hogy hajnali ötkor felkolompoljanak a környező templomok harangjai (ez pl. a Portré panzióban volt elég gáz, viszont aki szereti a nyüzsgést és nem szeret aludni, annak jó :)

Alensha 2010. augusztus 17., 15:49 (CEST)Válasz

Templom, vár[szerkesztés]

A templom képaláírásánál kitöröltem a kötőjelet, ugyanis a helyi római katolikus plébánia „Jézus szíve templom”-ként hivatkozik az épületre ([1]). Emellett a vár esetében nem vagyok abban biztos, hogy a „Kőszegi Jurisics Miklós Vár” elnevezés helyes lenne, ugyanis egy forrást sem találtam, amely így említené. A „Jurisics-vár” alak az elterjedt forma, szerintem érdemes lenne erre lecserélni. Zsovar3 vita 2022. március 25., 16:10 (CET)Válasz

A templomnevek helyesírását egyébként az E-nyelv és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is megtárgyalta. Zsovar3 vita 2022. március 25., 16:34 (CET)Válasz