Vita:Kofola

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Osias Beert - Oysters 1610.jpg Ez a szócikk témája miatt a Gasztronómiai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2015. június 20.
Gasztronómiával kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Megjegyzés[szerkesztés]

Úgy hallottam, hogy ez a kofola nem rossz, és sokkal egészségesebb is a kólánál. Állítólag nálunk is forgalmazzák, de én még sehol nem láttam. Hol érdemes keresni?

Talán az Auchanban szokott lenni. Vagy a teszkóban. SyP 2008. március 23., 12:08 (CET)

Több felelősségérzet kellene az ilyen új cikkekhez[szerkesztés]

Mivel külső keresőkön a magyar Wikipédia találata a 3. helyen szerepel ebben a témában a gyártó honlapja után, nyomatékosan felhívom a figyelmet annak a veszélyére, ha valaki ilyen kevés tárgyi ismerettel kezd el egy Wiki-cikket.
Előszöris: nem fajtanév a Kofola, tehát nem kisbetűs.
Másodszor: van egy gyártója, van terméktörténet stb.
Felelőtlenség összehasonlítgatni a kólákkal, mert ez nem egyszerűen kólaital.
Ahhoz, hogy csapoltan is kapható, forrás kellene.
Azt, hogy Szlovákián kívül hol gyártják, nem találgatni kellene, hanem tudni.
És ha ezeket tisztázta valaki, akkor kezdjen hozzá a szócikkhez.
Mivel a Kofola védjegy, a mellékelt fotóhoz esetleg TGR-nek is lehet szava.--Lexi vita 2008. március 23., 12:23 (CET)

Szerintem egyértelműen a kóla pótszereként készült, ami a nevéből is látszik, úgyhogy a kóla emlegetése helyénvaló. A többi megjegyzéseddel nagyrészt egyetértek. Tettem rá egy csonksablont. SyP 2008. március 23., 13:44 (CET)


Az oldalt én kezdtem el írni, adatokat kerestem hozzá, de nem vettem fel a figyelőlistámra és feledésbe merült. Utólagos elnézést kérek érte, nem volt szándékos.
De ettől függetlenül a kissé vagdalkozó stílusra sikeredett vádaskodó kritika helyett küldhettél volna egy üzit a vitalapomra. Plusz fél perc lett volna. És akkor talán nem fél év múlva találok ide legközelebb és a felvetett aggályaidat is rögtön vázolhattad volna. A probléma az, hogy annó nem találtam egy szál megbízható magyar hivatkozást sem, szerintem ma sincsen.
A gyártó valóban lemaradt, pótolom (Kofola a.s.). Syp már leírta, teljes mértékben kólapótló és kóla-konkurrencia a Kofola, kár volt előzetes információk hiányában vádaskodnod. A gyártási helyét tekintve kavarodás van a német és az angol wiki-oldalak között, az adatok eltérnek. A gyártó angol honlapjáról én speciel nem tudom kihámozni, hogy melyik leánycég gyártó vagy csak forgalmazó. A csapolt kivitel szintén megtalálható az angol verzióban, a History szakasz vége felé. Továbbá a belinkelt honlapon is szerepel egy kép az 50 literes kivitelről.
Én nem tudok a továbbiakban érdemben hozzájárulni a cikkhez. A lektorsablonnak nincs értelme, valószínűleg így fog kinézni az oldal 10 év múlva is. Vagy a fentiek fényében kerüljön le, vagy ha így nem felel meg a magyar Wikipédia komoly jogi és tartalmi elvárásainak, akkor kérem a lap törlését! üdv: – diesirae vita 2008. október 17., 13:26 (CEST)