Vita:Közlekedési baleseti okkutatás

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tacsipacsi 6 évvel ezelőtt a(z) Lektorálandó , mert.... témában
Ez a szócikk témája miatt a Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Közlekedéssel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Lektorálandó , mert....[szerkesztés]

A cikk címe - úgy tűnik - pontatlan fordítás. Egy lexikoncikk szerkesztése nem egyszerűen fordítási gyakorlat, hanem kihívás: sikerül-e megtalálni a megfelelő magyar kifejezéseket.

Pl. Az "accidentologie" magyar fordítása talán "közlekedési balesetek tanulmányai"? Mit tanulmányoznak a balesetek? Vagy a balesetek tanulmányokat folytatnak?

Talán inkább a balesetek tanulmányozásáról van itt szó. --Linkoman vita 2018. április 23., 12:25 (CEST)Válasz

{{segély}}(?) A korábbi hozzászólást megfontolván kívánom átnevezni a cikket ,,Közlekedési baleseti okkutatás"-ra. Továbbá formai és megfogalmazásbeli változtatásokat tettem.

Harmonizáltam a ,,Közúti baleset" című szócikkel, forrást adtam hozzá, bővítettem a kapcsolódó szócikkek listáját. Egy tapasztaltabb szerkesztő véleményére vagyok kíváncsi a szócikk ,,Közlekedési baleseti okkutatás"-ra történő átnevezésével kapcsolatban: egyszerűen meg tudom tenni a Több -> átnevezés menüpont alatt? Van-e egyéb teendőm utána? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője PS Translation (vitalap | szerkesztései) 2018. április 27., 18:50‎ (CEST)Válasz

Én meg erőteljesen húztam a kapcsolódó szócikkek listáján – oda csak a legszorosabban kapcsolódó témák valók, azok közül is csak amire nincs hivatkozás a szócikktörzsből (lásd Wikipédia:Szócikkek felépítése). A szócikk átnevezése alapvetően csak az átnevezés menüpont használatából áll (figyelj arra, hogy magáról a szócikkről kezdeményezd, ne erről a vitalapról, és ki legyen pipálva a „Nevezd át a vitalapot is, ha lehetséges” opció). Ezen kívül vannak olyanok, akik kényesek arra, hogy az átnevezés után a korábbi címre mutató, innentől zöld színű hivatkozásokat „kékítsük”, de vannak olyanok is, akik számára ez nem létkérdés. Szerencsére erre a szócikkre nem hivatkozik semmi, így most nincs dilemma. Az átnevezés után lesz egy üzenet, miszerint javítsd a Wikidata-hivatkozást – ezzel nem kell törődnöd, a szükséges szerkesztést automatikusan elvégzi a nevedben a szoftver. – Tacsipacsi vita 2018. április 28., 17:20 (CEST)Válasz