Vita:Johnny Cash

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Zimmy 16 évvel ezelőtt a(z) Melyik George Bush? témában
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2011. április 13.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Melyik George Bush?[szerkesztés]

"Egész America gyászolta. Richard Nixontól kezdve George Bushig szinte minden elnöktõl kapott valamilyen állami kitüntetést." George Bush egy egyértelműsítő lapra mutat. Linkelni kellene a megfelelő Bushra. Bináris 2006. december 14., 21:14 (CET)Válasz

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Zimmy vita 2008. február 20., 01:49 (CET)Válasz

Miért lett átirva ?[szerkesztés]

Azért javítottam át az oldalt, mert átolvasván rengeteg pontatlanságot és hibát fedeztem fel benne. ( pl míg John Landsberg-ben tölötte katona éveit 1950-1954ig, s Elvis csak 1957 December 20 lép be a hadseregbe s ráadásul nem is Landsberg-be vezénylik hanem Friedbergbe. Így ugye nem nagyon valószinű, hogy Cash és Elvis találkoztak Nyugat Németországban...)

Mint lelkes Cash rajongó kötelességemnek éreztem, hogy a hibákat kijavítva valós és pontos információkkal lássam el az érdeklődőt.

Menelmir

Re:[szerkesztés]

Én nem írtam soha olyat,hogy Cash és Elvis valaha is találkoztak volna Németországban. A Nyughatatlan filmet nem túl jó alapul venni, ott is vannak pontatlanságok. Az átírt szócikk rengeteg írásbeli hibát tartalmazott, amit észrevettem kijavítottam. Az életrajz befejezetlen volt, pótolva.

--Endiman 2007. január 25., 04:09 (CET)Válasz

De mondtad[szerkesztés]

"és az óriási konténereket kellett tisztán tartania.Júliusban négyéves szolgálatra jelentkezik a légierõkhöz, Nyugat-Németországba kerül.(Itt találkozik elõször Elvis Presley-vel).Itt tanult meg gitározni és itt írta elsõ dalait."

Ezek a sorok a http://www.fw.hu/johnnycash oldalról származnak (biography menüpont alatt) - ha jól látom tiéd az oldal ugyhogy NO COMMENT. Ha visszanézed a laptörténetben pontosan ez volt fenn !

Ráadásul nem is ott tanul meg gitározni....

A nyughatatlan c. filmet meg jobb ha senki nem veszi alapul... én sem tettem...

És könyörgöm... Dalcímeket nem fordítunk Magyarra...

Menelmir, 2117 01 29


Idézet[szerkesztés]

80%-ban az Amandától Santanáig c. könnyűzenei könyvet használtam fel (1983).Maga a vitalap is ezzel kezdődik,hogy megemlítem honnan van. Ez szerepel a honlapomon is. Ebben valóban nem említi,hogy Cash és Elvis valaha is találkoztak volna.Én ezt valahol neten olvastam és ezért írtam bele, de pont ezért jó a Wikipedia, hogy szabadon javítható. A dalcímek magyarra fordítása ahhoz kell, hogy egy laikus is megértse miről szólnak a dalok.(Ezt a könyv alkalmazta, és miért lenne baj a dalcímeket magyarul is leírni??). De én úgy tudom németországban vette első gitárját, itt tanult gitározni és itt írta első dalait.

--Endiman 2007. január 30., 00:00 (CET)Válasz

Hát az igazat megvallva nem ismerem azt a könyvet amelyikről beszélsz.

Én magam két általam hitelesnek vélt könyvet vettem alapul, az egyik a

Johnny Cash/Patrick Carr - The Autobioghrapy, paperback edition Harper Collins. Megadom az ISBN számát is ami segítsegével meg is rendelhető (ISBN-0-06-72753-5)

A másik a Johnny Cash: The Life of an American Icon Paperback edition ez is Music Sales által lett kiadva, amúgy ez egy második javított kiadás. (ISBN-9-78-184449414-9).

Eme könyveket olvasva állítom, hogy John kiskorában kezdett gitározni. De ha gondolod az ide vágó részt bemásolom neked. - persze angolul van...

Amugy, John és Elvis igen sokszor turnéztak együtt az államokban. Csak nem Németországban ismerkedtek meg hanem 1955-ben vagy 1956-ban Memphis-ben.

A fordírásról pedig annyit, hogy a "laikus" épp annyira nem fogja érteni az angol címet, vagy azt,hogy miről szól a dal, mint a magyart, hacsak ugye nincs lefordítva az egész dalszöveg magyarra.

Menelmir

2007.01.30

CashCashCash[szerkesztés]

Elkezdtem egy kicsit pofozgatni a cikket. Mást is erre biztatok. Elég sok a helyesírási hiba, és szinte minden mondatban szerepel a fickó neve. Ez rémálom. Péter 2007. február 1., 15:17 (CET)Válasz


nah, mennyi műfordító meg nyelvész gyűlt itt össze... egyébként felesleges írni ide bármit is, Cash senkit sem érdekel Magyarországon.

--Endiman 2007. február 3., 09:09 (CET)Válasz

Kedves Endiman, se műfordító, se nyelvész nem vagyok. Kicsit félreértetted a dolgot. Ez egy magyar lexikon. Ez két dolgot jelent. Magyarul írunk, igyekszünk helyesen, és lexikonszerűen. Ha egy kicsit körülnézel itt, akkor látod, hogy vannak irányelvek. (Játékszabályok.) Ezeket illik betartani, ha nem nagy fájdalom. Itt nem az. Ennyi. Ha egyszer te is együltőhelyedben végig olvasnál egy cikket, amiben 104-szer szerepel az, hogy Cash, szerintem te is ideges lennél.

A másik pedig az, hogy ha észrevetted volna érdemben is javítottam a cikken. Szóval nem tudom, miből vontad le azt a következtetést, hogy nem érdemes írni ide. De ha nem vagy képes csapatban dolgozni, és mások véleményét megfontolni, akkor neked tényleg nem érdemes ide írnod. Ha viszont képes vagy erre, akkor nics semmi probléma. Péter 2007. február 3., 09:23 (CET)Válasz

Kedves Endiman, egyetértek Péterrel. Javaslatom az lenne, hogy először tégy rendet a magad Johnny Cash honlapján - mert van mit... ( egyébként számomra egyre inkább az derül ki, hogy nem értesz a témához...)

Azt elsimerem,hogy nem mindig teszek vesszőt oda ahova kell, meg néha elgépelem, de legalább nem követek el tárgyi tévedést...

És nem hinném, hogy kár lenne ide irogatni... S szerintem az sem igaz, hogy John-t nem tartják számon hazánkban...

Ui:Én azt szeretném, hogy együtt tudjunk valami olyat csinálni, ami mindenkinek tetszik...

Hurt[szerkesztés]

1990-ben is írt egy Hurt nevű dalt? 2003-ban valóban feldolgozta a Nine Inch Nails klasszikusát. Korábban is volt ugyanilyen című dal, vagy ez csak elírás? User:Burbank

két nagy butaságot töröltem: 1, Nem ő írta a Hurt-öt 2, Nem ő írta a ONE-t --Endiman 2007. augusztus 19., 22:58 (CEST)Válasz

Vitathatóság[szerkesztés]

Azért tettem fel ezt a sablont, mert ez a szócikk tele van olyan kijelentésekkel amelyek nem állják meg a helyüket. Igazság szerint belefáradtam, hogy van egy két ember akivel szépen megszerkeztettük a lapot aztán jön valaki és teljesen elrontja.

csak hogy néhányat említsek:

1. 1945-ben..... Apja ebben az időben egy Dixie(Delta) nevű country zenekart vezet.

2.1999-ben megtámadja a Parkinson-kór ( a betegség neve Visceral neuropathy

3.Hendersonville-beli házukból múzeumot alakítanak ki./Házából múzeumot készültek csinálni ,de az kilgyulladt és leégett.

stb...

Ha mégis így lenne, akkor tegyetek hozzá hivatkozást, hogy én is megnézhessem.

Kérek mindenkit csak akkor írjon ebbe a szócikkbe ha ért is a témához

Menelmir

Ui: arró nem is beszélve, hogy néhány helyen borzalmasan van megfogalmazva

Kronológia[szerkesztés]

A Korai évek sajnos még mindig kronológikus, és nem lett folyószöveg, ezért raktam vissza.

Videók[szerkesztés]

Néhány halott videólinket javítottam – Endiman vita 2008. január 30., 00:08 (CET)Válasz

Fordítani kéne![szerkesztés]

Hali!

Mindenféle botrány, meg össze-visszaság helyett inkább le kéne ferdíteni az angol eredetiből nem? Sokkal könyebb és "biztosabb" is lenne. Persze az ott folytatott vitákat is meg kéne nézni, mert abból is lehet tanulni. – Peda 2008. január 30., 00:10 (CET)Válasz

Fordítva Volt[szerkesztés]

Volt egy olyan időszak amikor az angol wikipedia cikkhez nagyon hasonlított és hárman is dolgoztunk rajta... aztán a kedves szerkezstőtársak "feljavították" a jelenlegi minőségre... Én szivesen dolgoznék rajta, feltéve ha van kivel...

Lain vita 2008. január 30., 09:30 (CET)Válasz

Támogatom[szerkesztés]

Javaslatom, hogy egy angolból igen penge illető fordítsa le a teljes angol wikipédia szöveget.(Ez biztos nem én leszek).Persze egy kis magyarságot belevéve a Budapesti koncertet és egy-két ehhez kapcsolódó "kis színest" is meg kellene, hogy említsünk. Ezt a részét szivesen vállalnám, az általam begyűjtött cikkek, és könyv alapján.(persze csak ha gondoljátok) – Endiman vita 2008. január 31., 22:56 (CET)Válasz