Vita:Jane Fonda

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crystal Clear app camera.png Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Nélkülözhetetlen
Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán. Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Silvio (vita), értékelés dátuma: 2010. május 27.
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Nyelvtudás[szerkesztés]

Nemrég töröltem a szövegből azt a tökéletes tájékozatlanságra és hiányos angolnyelvtudásra utaló mondatot, hogy „Ezt követően olyan kasszasikerekben játszott, mint a Rosemary gyermeke, valamint a Bonnie és Clyde.” Az enwiki cikkében ugyanis ez a mondat így hangzik: „Fonda was very selective by the end of the 1960s, turning down lead roles in Rosemary's Baby and Bonnie and Clyde.” (Fonda nagyon válogatós volt az 1960-as évek végén, lemondta a Rosemary gyermeke és a Bonnie és Clyde főszerepeit.” Nagyon nem mindegy, hogy egy színésznő játszik-e egy filmben, vagy lemondja a benne felkínált szerepet! 79.122.16.189 (vita) 2010. május 27., 22:28 (CEST)