Vita:Júdea hadat üzen Németországnak

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 129.187.36.95 14 évvel ezelőtt a(z) Interwiki Links témában

Minek?[szerkesztés]

The Non-Sectarian Anti-Nazi League ... was founded in 1933[citation needed] to persecute an economic boycott against Nazi Germany.' [1] Biztos hogy két külön dologról van szó?

A cikk dátuma azért figyelemreméltó... mi ebben a figyelemreméltó? És mi értelme kihangsúlyozni, hogy nem említi a zsidókat?

Egyáltalán, minek egy újságcímről külön cikket írni? --TgrvitaIRCWPPR 2007. október 10., 15:34 (CEST)Válasz

Gazdasági és pénzügyi bojkottpróbálkozást Adolf Hitler kormányának, ez stimmel, csak azt nem értem miért ez a címe: Júdea hadat üzen Németországnak. Ugyan is itt, gazdasági és pénzügyi bojkottról van szó és nem hadüzenetről. Nem Németországról, hanem Adolf Hitlerről. Júdeát pedig kérem megmagyarázni, hogy miköze az egészhez? A többi stimmel. VC-s 2007. október 10., 17:38 (CEST)Válasz

  • A holokauszt vita résztvevői hivatkoztak erre az enWiki cikkre, különböző értelmezéseket tulajdonítva neki. Nem mindenki tud angolul, ezért lefordítottam, hogy tudjuk, miről is beszélünk. Ennek során nem bíráltam felül a cikk tartalmát, hanem igyekeztem az angol cikket hűen lefordítani.
    A téma nem érdektelen, hiszen nem csak magáról a Daily Express cikkéről van szó, hanem arról is, ahogyan hivatkozási alappá vált. Mint VC-s is megjegyezte, a Daily Express cikkcíme nem fedte a valóságot, mégis egy az egyben idézik, és éppen erről a jelenségről szól az enWiki cikk.
    Némely mondat az eredeti formában nekem is kérdéses, de mint mondtam, igyekeztem az angol cikket hűen visszaadni.
    Annak persze semmi akadálya, hogy a cikket ebből az alapból kiindulva világosabbá tegyük, a megadott vagy más forrásokat felhasználva módosítsuk, továbbfejlesszük.
    Alberttalk 2007. október 10., 20:02 (CEST)Válasz

Azért kiegészítettem a cikket egy további mondattal a legfrissebb angol wikicikkből... Azért a nácik reakciója sem mindegy szerintem. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. február 13., 01:16 (CET)Válasz

Interwiki Links[szerkesztés]

Dear colleagues from the Hungarian Wikipedia,

You made in the article a lot of links to Wikipedia articles on historical revisionism in other languages. That is why we have in the German Wikipedia much trouble with bots which find your link to our article on historical revisionism and automatically set an opposite link from our article to your article on the "Jewish war declaration". But that makes no sense because our article deals with historical revisionism quite generally, whereas your article deals with a very special issue. The same is true for the most articles in other languages. In the German Wikipedia, the situation escalated to a real edit war with several bots.

At least, our German article has a subsection about the "Jewish war declaration". Therefore, I directed your link to this special subsection, and I deleted the links to the articles on historical revisionism in other languages. With kind regards, Burghard Richter, --129.187.36.95 (vita) 2010. április 20., 20:55 (CEST)Válasz