Vita:Jóga

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Psi2.svg Ez a szócikk témája miatt a Pszichológiai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Partmoso (vita), értékelés dátuma: 2017. április 8.
Pszichológiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. február 21., 19:28 (CET)

Lektorsablon indoklása[szerkesztés]

Megjegyzésbe tettem egy szakaszt, túlságosan ezoterikus, POV-os volt. A linkeket is ki kell rendesen rakni, formai kiigazításra is szorul. Ogodej Mal 0.png vitalap 2013. január 5., 20:51 (CET)

Bon vagy Bön[szerkesztés]

Helyesen Bön, Tibetben is így mondják, és a buddhizmusban idehaza is így tanmítják. Nyugaton nem tudják kimondani és leírni, ezért ott Bon-nak írják. http://www.ligmincha.hu/html/bon.html http://hu.wikipedia.org/wiki/Tibeti_buddhizmus – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.228.142.2 (vitalap | szerkesztései)

Igazából akkor lehetne megmondani, ha az eredeti tibeti íráskép is rendelkezésre állna. Jelenleg nem tudom megnézni, estére visszatérek ezzel, kis türelmet kérek. De semmiképpen sem hosszú ő, mert azt a tibeti átírás nem ismeri. (a tibeti neveket nem hangzás alapján írjuk át, hanem az átírási irányelvek szerint. Ez azért van, hogy az összes, akadémiai, pl. KNMH, illetve a Wikipédia irányelveinek is megfeleljünk. Eltérés egyébként nem nagyon van.) Ogodej Mal 0.png vitalap 2013. április 30., 14:02 (CEST)

Több helyen is megnéztem, az angol wikipádián is kétféle módon hozzák (bon vagy bön). A KNMH szerint bon, és – bár én hajlanék a bön megjelölésre – jó lenne az akadémiai átírásra hagyatkozni. Végül is, ha gondolod, maradhat bön, viszont akkor egységesen egy cikken belül csak egyfajta legyen. Ogodej Mal 0.png vitalap 2013. április 30., 19:12 (CEST)