Vita:II. Szilveszter pápa

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csanády 18 évvel ezelőtt a(z) korona témában
Ez a szócikk témája miatt a Középkorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Hkoala (vita), értékelés dátuma: 2008. április 12.
Középkori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

korona[szerkesztés]

"Szilveszter levelezett a magyar udvarral, és végül 1000. március 27-én királyi koronát küldött I. Istvánnak, majd a történelmi dokumentumok szerint azon év karácsonyán, vagy január 1-jén, a szent koronával megkoronázta és a magyarok uralkodójának kente fel őt"

Elnézést, de ezek olyan állítások Szent István koronázásával kapcsolatban, hogy szerintem elkerülhetetlen a források felsorolása. (Bocs remélem senki nem veszi személyes támadásnak, hiszen éppen az az egyik nagyszerű dolog WP-n, hogy az ilyen érdekes dolgokat meg tudjuk vitatni) Köszönöm! Csanády 2005. október 31., 21:19 (CET)Válasz

Gran - Esztergom[szerkesztés]

Gran az Esztergom. A kérdés csak az, hogy tévedésből maradt a szövegben, vagy pedig az eredeti (középkori) forrásban szerepelt így és ezt hangsúlyozandó maradt meg ez a névforma. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.2.156.252 (vitalap | szerkesztései)

Gran - Esztergom, Gnesen - Gniezno. Javítottam mindkét városnevet magyarra, illetve lengyelre. A korábban szereplő helyiségnevek németül voltak. - IbnBattuta, 2007. jan 4. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 213.178.109.205 (vitalap | szerkesztései)