Vita:IBM AIX

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Damibot 17 évvel ezelőtt a(z) Potenciálisan másolt anyag témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. június 2.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Szerzői jog[szerkesztés]

Ezek az adatok mind az IBM.com-ról származnak (lásd a szócikk alján a linkeket). Szerintem ez szerzőijog-sértés. De lehet, hogy tévedek. --Szajd 2004. július 11., 12:52 (CEST)Válasz

Szerintem nem problémás, én az alábbiak miatt gondolom így:
  • nyilvánosságra hozott adatokról van szó,
  • a cikk nem a weblap szövegével egyezik meg, hanem annak "tartalmi értelmezése" (történeseten egy másik nyelvre),
  • nem tartalmazza a lap egyéb elemeit (grafikák, formátum).
Szerintem nincs vele probléma. Ha a magyar IBM-ről lenne lemásolva, pláne ha grafikai elemekkel együtt, akkor el lehetne gondolkodni rajta. De így szerintem nem problémás. --grin 2004. július 13., 15:17 (CEST)Válasz
Dehát [1]. --Szajd 2004. július 13., 21:50 (CEST)Válasz

Átszerkesztés[szerkesztés]

Ha most ezt az angol alapján kellene átszerkeszteni, akkor a jellemzőkből mindent töröljünk, és az angolt vegyük át egy az egyben? Ha nem, akkor mit hagyjunk meg? Végtére is információ ez is, csak picit reklámszagú. Chery 2005. augusztus 24., 00:33 (CEST)Válasz

Potenciálisan másolt anyag[szerkesztés]

A szócikkben Damibot egy automatikusan lefolytatott vizsgálat során egyezés(eke)t talált egy külső forrásban is megtalálható szöveggel. Kérlek vizsgáld meg az egyezéseket, és a szócikket, és döntsd el, milyen további akció szükséges, hogy az esetlegesen fennálló jogilag tisztázatlan állapot megszűnjön.

Ha az egész szócikk egy külső forrásból származik, helyezd el rajta a {{jogsértő}}(?) sablont, és jelezd az egyezést a megfelelő oldalon.

Ha csak a szócikk egy része származik külső forrásból, távolítsd el a jogilag tisztázatlan részt a cikkből, vedd le a szócikkről a figyelmeztető sablont, és töröld a vitalapról is ezt a figyelmeztetést.

Ha az egyezés minimális, fontold meg az egyező mondatok átfogalmazását, a sablont távolítsd el a szócikkről, és a figyelmeztetést innen a vitalapról.

Ha a szócikk szabadon felhasználható forrásból származik (például egy közkincsnek számító lexikonból, mint a Pallas), vagy az egyező mondatok nem jogsértőek, akkor távolítsd el a szócikkről a sablont, és jelezd a bot naplójában is ezt a tényt.

Ha úgy érzed, a külső forrásnak a Wikipédia lehetett a forrása, és az nem felel meg a felhasználási feltételeknek, kérlek jelezd az adminisztrátoroknak, ha a külső forrás megfelel a felhasználási feltételeknek, távolítsd el a szócikkről a figyelmeztető sablont, és jelezd ezt a bot naplójában.

Az egyezést egy robot találta, így annak pontosságában lehetnek hibák. Kérlek ötleteiddel, javaslataiddal, az esetleges hibákkal, vagy téves találatokkal kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot a bot gazdájával.

Alább találhatóak a szócikk és a külső források egyezései:

  • yahoo - http://www-5.ibm.com/hu/products/servers/pseries/aix/
    • A The Open Group UNIX 98 Base Brand szabványának megfelelő AIX teljes mértékben támogatja a 32 és 64 bites alkalmazások párhuzamos futtatását. Használható IBM eServer pSeries és IBM RS/6000 munkaállomásokon, szervereken

A fenti üzenetet elhelyezte: Damibot 2007. március 6., 20:38 (CET)Válasz

Teljesen újraírtam[szerkesztés]

A saját üzemeltetési tapasztalataimat foglaltam össze, ez miztosan nem jogsértő