Vita:I. Szelim oszmán szultán

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Török témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Középkori témájú szócikkek (besorolatlan)

Mekkorát hódított?[szerkesztés]

A szócikkben szereplő "Rövid uralkodása idején akkora területet hódított meg, amelyet sem Dzsingisz kán, sem Timur Lenk nem volt képes elfoglalni." kijelentéssel vitatkoznék egy picit, mivel szerintem "ránézésre" nem állja meg a helyét. Hivatkozásul hasonlítsd össze a két térképet:

Dzsingisz kán: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dzsingisz_k%C3%A1n

Ottomán birodalom a fénykorában: http://www.theottomans.org/english/history/index.asp

Üdv:

TP 212.92.8.195 üzenőlapja  2005. október 6., 20:45‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Eggyetértek az előttem szólóval. Dzsingisz kán egy apró törzsi területről terjesztette ki a birodalmát egész Belső-Ázsiára. Koreától a Kaszpi-tengerig. Szelim pedig "csak" a mai Szaud-Arábia partvidékét és Egyiptomot hódította meg. Ez jóval kisebb terület. Ami a Szuezi-csatornát illeti azt már a fáraók is megépítették csak a gondozás hiányában kiszáradt.

80.99.67.103 üzenőlapja  2006. augusztus 22., 12:51‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Térkép[szerkesztés]

Azért egy 1520-as térképhez ahol az iszlám területek vannak nem kéne egy olyan Európa térképet felrakni ami a 20.szd végi határokat ábrázolja... 1520-ban Németország még nem is létezett...Nemhogy Szlovákia... 89.132.120.247 üzenőlapja  2013. január 9., 21:37‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)