Vita:Hermione Granger

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
P literature.svg Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Igaz h felismerte h mi az ellenszere de egy akkora poént süt el:tűz kell a növény elpusztításához.Hol találok fát?-Hermione kérdése...Ron:Boszorkány vagy az istenért...:P

Miért kell egy kitalált szereplő születési dátumát ugyanúgy hozni, mint egy élő/élt személy életrajzában? Javasolom, hogy soha ne az első mondatban szerepeljen ez a kitétel, mert a születésnapját- remélem- senki sem akarja ünnepelni , ezért linkelni is felesleges a valós idejű dátumokhoz.
Mindenkinek magánügye, mennyire él álomvilágban - de élesen el kell különíteni ezt a világot a valós világtól.--Linkoman 2006. november 11., 22:20 (CET)

Pff, szerintem ez baromság! Már bocsánat... Aki nem képes megérteni, hogy Hermione fiktív személy, annak nem teljesen mindegy, hogy van-e konkrét szülinapja? Dehogynem! Szerintem ez érdekes és örülök neki, hogy megadták (bár eddig is tudtam).:)

Szerintem meg épp az az érdekes, hogy a Harry Potter-világ – más meséktől eltérően – mutat némi átfedést a valós világgal, és ennek egy sajátos tartozéka, hogy az ottani események elhelyezhetők a valós időszámítási rendszerünkben. Ha egy picit félreteszed az ellenszenvedet a tárgykör iránt, beláthatod, hogy ez a jelleg meglehetősen ritka a fikcióban. Ádám 2008. január 19., 23:30 (CET)

Ádám, nálad a pont! Más: "Életében először történik meg vele, hogy valaki jobb nála valamiben, Harry ugyanis a Félvér Herceg által kiegészített tankönyv utasításait követve mindig jobb eredményeket produkál." Ez nem igaz. Harry méár 3.-ba is jobb volt SVK-ból, és ha jól emlékszem, akkor Hermione az SVK RBFen csak V lett, míg Harry K.– Merkeri vita 2010. május 23., 08:34 (CEST)

Jane[szerkesztés]

A HP és a Halál ereklyéi kötetben szerepel a teljes neve, amikor Scrimgeour átadja a főszereplőknek Dumbledore örökségét. – Rlevente Műemlék piktogram.jpg üzenet 2013. március 10., 13:49 (CET)

Rowling, J. K.. Harry Potter és a Halál ereklyéi. Budapest: Animus Kiadó, 110. o. [2008] „Hermione Jane Granger kisasszonyra hagyom a Bogar bard meséi című könyvet...”