Vita:Hal a tortán

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Funatic 15 évvel ezelőtt

Nem értek egyet Funatic-kel aki a cikk általam módosított kezdő mondatát visszaállította az eredetire.

A módosított változatom

Az adások 2008 márciusában kezdődtek. Heti bontásban 4-5 összesorsolt

-celeb elvárásoknak megfelelő-

híresség illetve sztár küzd meg „csapatként” azért, hogy elnyerje a "tökéletes házigazda" és a "legjobb sztárszakács" címet.

A visszaállított mondat

Az adások 2008 márciusában kezdődtek. Heti bontásban 4-5 összesorsolt híresség illetve sztár küzd meg „csapatként” azért, hogy elnyerje a "tökéletes házigazda" és a "legjobb sztárszakács" címet.


Miért nem?

  • Lehet, hogy nem jól helyeztem el a mondatban a celeb kifejezést, de a cikkben mindenféleképpen szerepelnie kellene, a wikiben található hivatkozás ugyanis pontosan definiálja a fogalmat.
  • Ha a wiki -egyes esetekben- nem akar kommersz televíziós műsorok promóciós lapja lenni, akkor fontos a dimenzionált fogalmazás.
  • Ha egy bejegyzés, módosítás szerzője ismert én minden esetben, ha törlést vagy alapvető tartalmi változtatást szeretnék végrehajtani a szócikken konzultációt kezdeményezek.

Üdv.! Kispados vita 2009. február 17., 16:19 (CET)Válasz

A betoldást nem tartom szükségesnek: Egyrészt a "celeb" kifejezés önmagában is hírességet jelent, másrészt hogy e híresség minek köszönhető azt nem tisztünk vizsgálni (más szóval: gusztus dolga), harmadrészt ahogy tudom, a műsorban nagy számban szerepelnek komoly munkájuk elismeréseként híressé vált emberek (színészek, sportolók, stb.) rájuk nézve a betoldás (éppen a sugalmazott plusz tartalom miatt) nem állja meg a helyét.

Kevésbé szabatosan megfogalmazva: ha azért akarod ezt a kissé erőltetett betoldást beletenni, hogy nehogy olyan hírességnek érezzünk egy ma divatos énekesnőt, aki a műsorban szerepel, mint egy olimpiai bajnok sportolót, akkor ez szerintem túlzás és nem indokolt. Attól nem lesz "kommersz televíziós műsor promóciós lapja", hogy nem akarunk kikacsintgatni a cikkből, hogy "hát tudjuk, kiféle-miféle """""hírességek""""" ezek". Funatic vita 2009. február 17., 16:32 (CET)Válasz