Vita:Gerle Éva

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Untitled[szerkesztés]

Joó Violetta augusztus 30-án, személyes, a Wikipédiához méltatlan okokból megtámadta a Gerle Éváról szóló szócikket. Ennek előzménye, hogy kilenc hónapja rágalmazza Gerle Évát, az ügy bírósági szakban van. Előzménye az is, hogy ismeretlen személyek 2014 áprilisában heccből átírták Joó Violetta élettársának, Kozma Szilárd költő-asztrológusnak a szócikkét. Joó Violetta minden alap nélkül állítja, hogy ezt Gerle Éva követte el, és perrel fenyegette a Wikipédiát. Lásd: Vita:Kozma Szilárd:Azonnali törlési kérelem vitatása

A Gerle Éváról szóló szócikk tényszerű, nem sérti a Wikipédia alapelveit, ellenben számos hiteles forrást sorakoztat fel, nem tartalmaz értékelést és nem Gerle Éva írta. Gerle Éva blogjára naponta több száz keresőkifejezés fut be, a bejegyzéseket is százasával osztják (ez a blogról kiderül), a blogot több rangos díjjal tüntették ki (lásd a "Díjak" fejezet hivatkozásait). Gerle Éva ismertsége közismert újságírókéval és kortárs írókéval vetekszik, és ezt nem érinti az, hogy Joó Violetta és Kozma Szilárd december óta rágalomkampányt folytat ellene. Valószínűsíthetően a szócikket maga Joó Violetta vitatja, erre abból következtettünk, hogy a törlési figyelmeztetést diadalmasan linkeli több helyen is a saját neve alatt.

Megjegyzés: Egyedül az OKTV helyezések nincsenek dokumentálva az interneten (húszéves adatok nem lelhetők fel).

Kedves Szerkesztők! Kérjük, ha ellenőrizték a szócikket és úgy vélik, hogy nem sérti a semlegesség elvét, akkor távolítsák el a cím alatt látható sablont. Köszönjük. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tarján Lőrinc (vitalap | szerkesztései) 2014. szeptember 2., 15:26‎ (CEST