Vita:Genetikusok és biokémikusok listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Chemistrylogo.svg Ez a szócikk témája miatt a Kémiaműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Kémiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Untitled[szerkesztés]

Lesz ebben valami olyasmi, amire egy kategória nem lenne elég? --TG® 2005. szeptember 14., 16:32 (CEST)Töröld, ha nem gondolod, hogy érdemes lesz foglalkozni vele. Az a baj, a tudományos ismeretterjesztés ma haldoklik, és rajtam kívül nem hiszem, hogy túl sokan lesznek, akik elkezdik majd ezen kutatók életrajzait szerkesztgetni. Szóval töröld nyugodtan! NCurse 2005. szeptember 14., 17:06 (CEST)

Félreértesz. Nagyon jó, hogy életrajzi cikkeket írsz. Csak azt kérdezem, mire kell a lista?

  • Ha csak neked, akkor teheted a saját neved alá, pl. User:NCurse/tervezett cikkek vagy valami hasonló, és akkor egyértelmű, hogy az egy munkaanyag.
  • Ha egyszerűen csak fel akarod sorolni az ilyen cikkeket, arra sokkal jobbak a kategóriák, pl. automatikusam bővülnek, nem kell karbantartani őket.
  • Ilyen listát általában akkor érdemes készíteni, ha valami plusz információ is van a felsorolásban. Teszem azt nem névsorban, hanem időrendben vannak a kutatók. (Ezt is meg lehetne oldani kategóriákkal, de nem szoktuk.) Vagy ha mindegyik mellett van egy pár szavas megjegyzés arról, hogy miért fontos. (Ha ilyet tudnál csinálni, az szuper lenne, csak gondolom sok munka.)

Igazából csak azért kérdeztem, mert nem voltam biztos benne, hogy tudsz a kategóriákról. --TG® 2005. szeptember 14., 17:55 (CEST)

Bokémikusok?![szerkesztés]

Egészen pontosan miért szerepelnek a biokémikusok is a lista címében? Úgy értem, biokémikusok tekintetében meglehetősen hiányos a lista, hiszen a biokémikusok nagy részének kutatási területe még csak nem is érintkezik a genetikával. Pasztilla 2010. április 21., 21:33 (CEST)