Vita:Elektronikus zene

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crystal Clear app kguitar.png Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2011. április 16.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Untitled[szerkesztés]

{{tartalmi segély}}(?) Ez a szócikk következetlen, aránytalan, felületes, és ezért félrevezető. Az elektronikus zene születésénél komoly zeneszerzők bábáskodtak, és bonyolult zenei problémákat oldottak meg. Ezek a megoldások szivárogtak aztán át a szórakoztató zenébe. Pl. Ligeti mikropolifóniája és az ambient kapcsolata. Az aránytalanságokal kapcsolatban a példánál maradva Ligeti munkássága fontos, úttörő, idevonatkozó darabjait is be kell mutatni, az ambient kialakulása ebből következik, az ambient zenekarok megemlítése már kevésbé lényeges, konkrét lemezek fölsorolása elhagyható. Ehhez képest nagyon reklám szagú a lemezsorozatok hosszas fölsorolása, mintha azokon a lemezeken bármi fontos lenne...

Ez a szócikk példátlanul laza, csevegő modorban van megírva, pl. úgy töröltem az idemásolt részt, hogy az eddig szuperszószátyár mondat értelme nem változott:
  • "tisztánlátásunk érdekében mindenféleképpen szükség van egy kis zenetörténeti áttekintésre. Balga gondolat azt hinni, hogy ezen stílus" . Szerintem balga gondolat azt hinni, hogy ez a "balga gondolat" fordulat nem használható- tök értelmetlenül - bármelyik szócikkben. Csak 1 -2 képzelt példa:
  • Balga gondolat azt hinni, hogy a szabad szoftver nem szabad,
  • Balga gondolat azt hinni, hogy Magyarország határos Japánnal. Kevésbé balga gondolat a tárgyszerű, szószátyárságtalanított fogalmazás.--Linkoman
Utóirat: És a tisztánlátásunkat is jobban szolgálná.--Linkoman

Viták[szerkesztés]

  1. A zenekarok linkjeit, pl. a [[Depeche Mode|DM]g-ét miért kellett kiirtani?
  2. Biztos, hogy az egész cikk nem jogsértő? Az ilyen esszéknek gaakorta lopottságát találhatja fel a figyelmes szem. Gubb 2005. május 8., 12:27 (CEST)
  3. Van még egy pár stílus, lásd itt: [1]