Vita:Egy rém rendes család

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cscr-former.svgA(z) Egy rém rendes család kiemeltszócikk-jelölt volt.
Itt találod meg, miért nem kapta meg a kiemelt státuszt. A régebbi jelöléseket itt gyűjtjük össze.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Referálás Kiemeltszavazásra ment
Jelölték kiemelt szócikknek Sikertelen jelölés
Jelenlegi státusza: referált szócikk
TV-icon-2.svg Ez a szócikk témája miatt a Tv-sorozatok műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Színvonalas Ez a szócikk színvonalas besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Buda (vita)
Televíziós sorozatokkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Hibák[szerkesztés]

"A harmadik szezonban, "Az újdonsült házaspár" című részben Peggy, Al megkínzásával egy vadonatúj autót nyer egy tévés vetélkedőműsorban, de később ennek is nyoma vész."

Ha jól tudom, később a munka napján elmennek egy jó kocsival kirándulni, de dugóba keverednek. A végén meg kilyukad a kerék és ott hagyják a kocsit. Na honnan lehet ez a kocsi?

Al nem tudja otthagyni, mert az epizód zárójelenetében meglincseli őt az általa feldühített tömeg (egy lyukas kerék miatt amúgy se hagynák ott végleg az úton). Az viszont nem derül ki a történetből (és a későbbi epizódokból sem), hogy mi történt az autóval, csak feltételezhetjük, hogy a tömeg elpusztította. Az ötödik évad "Vásárlási láz" című dupla részében viszont Al elmondja, hogy a bevásárlókocsit részben Peggy autójából készítette, de Peggy egy korábbi autójára már az első évadban is utaltak, így nem egyértelmű hogy melyiket használta fel (egy bevásárlókocsihoz néhány roncsdarab is elég lehet).

"A 4. évad 9. részében Al lecseréli régi autóját egy jobb állapotú (de ugyanolyan) használt kocsira."

Szerintem Al egészen egyszerűen (a tudta nélkül) visszavásárolta a rész elején menthetetlennek nyilvánított és valami bontóban(?) leadott majd kipofozott régi kocsiját. Ezt megerősítik az alábbiak:

1., mind a régi mind az "új" kocsi motorházteteje kinyílik, ha a garázsajtó becsapódik,

2., a régi autóban 99 ezer mérföld volt az "új" kocsi órájában csak 18. (nyilván már átfordult a számláló),

3., a kocsi rádióján ugyanazokat a régi számokat játszó adók vannak beállítva amiket Al szeret.

Budapesten[szerkesztés]

Mi a helyzet a magyar remake-kel? Lesz belőle valami, egyelőre nem mertem beírni az angol cikkbe, hogy hihi jön a magyar verzió, de azért meg kéne említeni, vagy még korai?--Dami 2006. szeptember 13., 15:41 (CEST)

Október közepétől nyomja majd a tv2 (ha minden igaz). Bővebben: [1]. -->Dani<@ StargateGlyph01.png 2006. szeptember 13., 17:05 (CEST)

Én mindenesetre nézni fogom, és cikk is készülni fog belőle (még, ha nem is általam...) ;) --Horsee (Üzenőfalam) 2006. szeptember 13., 20:29 (CEST)

Fórum linkek kiszedése[szerkesztés]

Weboldalakat lehet "reklámozni", DVD-ket lehet "reklámozni", fórumokat nem lehet "reklámozni". Logikus. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 85.195.119.14 (vitalap | szerkesztései) 2006. október 5., 15:02 (CEST)

Ez, így, ebben a formában nem igaz :) En bloc reklámozni nem lehet. --Vince blabla :-) 2006. október 5., 16:25 (CEST)

A közvetlenül egy fórumra mutató link reklám, de pl. az egy-két sorral felette elhelyezett, weboldalra (amin esetleg szintén lehet fórum vagy akár banner is) mutató link már nem az? Esetleg a fórumra mutató link csak akkor minősül reklámnak, ha a szövege a website nevét is tartalmazza, amin rajta van? Pl. a Morpheus szócikkben szereplő fórum link nem reklám?


Ízléstelen öltözködés? Ezt megváltoztattam "extravagánsra". Miért lenne ízléstelen? Ez egy szubjektív értékítélet, nem objektív leírás. --maxval 2006. december 28., 10:59 (CET)

Referálás eredménye[szerkesztés]

Wikipédia:Referálás/Egy rém rendes család