Vita:E-könyv-olvasó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Pkunk (vita), értékelés dátuma: 2012. június 8.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Ez a mondat semmikép se helyes: "A Xerox PARC fejlesztésekbe kezdett és hamarosan előállt az e-bookok első prototípusával". Az e-book az egy digitális file egy könyvről, szóval azt még nem csinált, de még igazából e-book olvasót se, mert a e-papírt technológián dolgoztak. Az csak később alakult ki, hogy a mai e-könyv olvasók az e-papírt technológiát használják. A Xerox lényegében "csak" egy digitális anyaggal dinamikusan frissíthető papír lapot akart csinálni.

Illetve az E-ink szakasz is elég zavaros és nem teljesen helytálló a definíciója --Szente vita 2011. október 25., 03:29 (CEST)

Átnyaltam a netet és az angol wikit is, de sehol nem emlegetnek polymereket. A szakasz forrása egy magán blog, amit valahonnan fordított, szóval kicseréltem a forrást egy szakportálra. Lehet, hogy esetleg a mikrókapszulák anyaga a polymer, de ez így totál zavaros és a technológia mechanizmus leírás szempontjából annyira releváns, mintha a szénszálas bicikli váz magyarázatát úgy kezdeném, hogy "le van festve a váz és a festék molekuláris kötése..." Az új forrás alapján az infót frissítem. --Szente vita 2011. október 25., 04:34 (CEST)

Kissé régi a lap, azóta a PocketBook cég színes e-ink képernyőt is alkalmaz. (Lehet hogy más is?) Bucka

Évről évre roham tempóban fejlődik az ipar ág szóval jócskán lehet és van is változás. --Szente vita 2014. május 10., 00:17 (CEST)

Helyesírás és egyebek[szerkesztés]

Hello, az e-könyv olvasóval kapcsolatban, ezt találtam:

Szerintem hasznos, bár itt a WP-ban másképp van használva. Esetleg fel kéne tenni a kérdést a helyesírás-kocsmafalon. / Ja, látom, már ott is van: Wikipédia:Kocsmafal_(helyesírás)#E-könyv olvasó

Jó kocsmázást, Pkunkpalacküzenő 2013. január 8., 17:31 (CET)

A cím helyes? Írása?[szerkesztés]

Bár kétségtelenül nem a könyvolvasó (itt nem személy, kütyü) olvassa (le) az e-könyvet, de mégis világosabb lenne az e-könyvolvasó alak. A neten is inkább ezzel a helyesírással lehet találkozni.
Mit gondoltok erről?----Linkoman vita 2014. augusztus 26., 17:19 (CEST)

Kedves Linkoman, ezt a kérdést feltettem a Helyesírási Kocsmafalon. Az eredmény szerint az "e-könyv-olvasó" a helyes, mint ahogy a szócikk címében is szerepel. A vitát archiválták, de a ezen linken elolvashatod: Wikipédia:Kocsmafal (helyesírás)/Archív82#E-könyv olvasó, végül a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda válaszát fogadtuk el. Szerintem továbbra is ehhez kéne tartanunk magunkat. Üdv, Pkunkpalackpošta 2014. augusztus 27., 18:09 (CEST)