Vita:Drog (egyértelműsítő lap)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Most akkor van különbség a pszichoaktív drogok és a kábítószer között vagy nincs? A kábítószer átirányít a pszichoaktív drog lapra, melyik így kezdődik: A Pszichoaktív drogok (köznyelvben drogok vagy kábítószerek) ...– lacihobo citation needed 2008. március 21., 09:37 (CET)

Szerintem ez a lap abszurd volt, mindenféle ellenőrizhetetlen honlapok információi alapján egy esszét összetenni nem annyira ildomos, pláne nem az egyértelműsítés örvén. A hasonló értekezéseket szócikkben ki lehet fejteni, ez itt egy egyértelműsítő lap. Pasztilla 2008. december 27., 23:18 (CET)

Ez valahogy még mindig nem az igazi. Először is, majdnem biztos vagyok benne, hogy a drug egy nem használatos jelentését elmagyarázni kár az egyértelműsítő lapon (senki se használja gyógyszer jelentésben), másrészt az első két tétel között is nehezen tudok különbséget találni. Őszintén szólva már azt se mértem, hogy ha van pszichoaktív drog, akkor a sima drognak miért nincs valamiféle definíciója? Hogy van ez mostan? BennóPffffft-kalpagos.gifiroda 2010. szeptember 13., 16:42 (CEST)

Fordulj a definíciógyárosokhoz, kiírtam, amit egy lexikonban találtam. Az első jelentéshez nem tudok hozzászólni, sosem találkoztam vele, a gyógyszer értelmű droggal viszont bőven, például a 60-as–70-es évek EK Olcsó Könyvtár sorozatában. Pasztilla 2010. szeptember 13., 17:24 (CEST)