Vita:Csirmaz András

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 14 évvel ezelőtt a(z) Eltévedtél, kis barátom témában
A fanasztikus, az egyetlen, még csak 20 éves, de máris kisbetűvel írják rodolfó nevét, a tehetség, a pótolhatatlan stb.
Mi lett volna, ha a bűvészreklám előtt a szerkesztő tájékozódott volna: valóban ilyen dicshalmazra van szükség a Wikipédiában? Talán rájöhetett volna a különbségre. De az nem bűvésztrükkökkel, csupán szürke, hétköznapi olvasással lehetséges és ajánlott.--Linkoman vita 2009. augusztus 10., 10:29 (CEST)Válasz


Linkomanm, ez nem reklám. Nem is egy hozzánk hasonló senkivel van dolgunk. :-) Íme itten az igazság: Hamarosan képernyőn a kis barátunk. A szokásos: apuci beszervez egy showműsorra, gyártunk előtte egy kis nevezetességet. De csak olcsón, a Wikipédia úgyis ingyenes. – Beroesz 2009. augusztus 10., 10:47 (CEST)Válasz


Tisztelt Linkoman, Beroesz, Adminok és mindenki aki olvassa ezt a lapot!

Rodolfót nem említettem a szócikkben, ha valaki más kisbetűvel írja a nevét, (pl. Linkoman...) az nem az én hibám. Nem dicshalmaznak szántam amit írtam, egyszerűen leírtam az eddigi versenyeredményeimet illetve hogy hol lépek fel, hol láthatnak az emberek. Lehet, hogy ez reklémnak minősül, ha az adminok is így döntenek, természetesen törlöm a szócikket(vagy törlik ők), majd ha lesz időm írok egy, a Wikipedia elveinek megfelelőt.

Nem írtam soha senkiről lenézően. Igen, megnyertem egy versenyt és voltam kb. 5 percet a CoolTV-n. Emiatt senkinél nem lettem jobb ember. Azon a versenyen így döntött a szakmai zsűri, ez ennyit jelent. (Évente két országos bűvészverseny van Magyarországon, az egyiket Czili Gyula bűvészkellék kereskedő és gyártó szervezi, a másikat a Corodini Bűvészklub, ami tudomásom szerint az ország legnagyobb bűvészklubja)

Az apuci beszervezi dologhoz annyit szeretnék hozzászólni, hogy amellett, hogy bánt, még csak nem is igaz. Bűvészkedni saját erőből tanultam meg, autodidakta módon. A helyzetben az a vicces, hogy szüleim annak örülnének, ha befejezném a fősikolát és utána 'normális' állásom lenne. Ettől függetlenül persze büszkék rám(remélem:)) de az általad említett támogatásra nem számíthatok és nem is várom el. Eddig is nagyrészt önerőből értem el azt amit, ezután is így szeretném folytatni. (Természetesen tanácsokat, ötleteket kapok barátoktól, más bűvészektől, ezt nagyon köszönöm nekik!)

Örülnék, ha a vitalap nem arról szólna, hogy hű figyeldmár a kiscsávót azt hiszi menő gyerek mert otthonról pénzelik, most meg idejön osztani az észt, szóljuk már le... hanem ha valami gond van a szócikkel, hiányosságok vannak vagy bármilyen egyéb probléma, akkor esetleg segítsünk kijavítani, hogy egy elfogadható, netalántán hasznos szócikkel bővüljön a Wikipedia.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Csirmaz András

Eltévedtél, kis barátom[szerkesztés]

Sajnos, mind az öncikkedből, mind a fenti szövegedből látszik, hogy nem igazán érted, mi a Wikipédia. Nos, a Wikipédia nem arra való, hogy bárki saját magáról írjon cikket (=öncikk), mondván, ő valami jelentőset ért el az életben. Ezt érdemes szerényen megvárni. Akit felfedeznek, arról előbb-utóbb valaki szócikket fog írni.
A humorérzék teljes hiányáról tanúskodik, hogy az ironikus mondatomat, miszerint Te olyan nagy bűvész vagy, hogy Gács Rezső művésznevét is kisbetűkkel fogják írni, helyesírási hibának vélted.
Ahhoz pedig Te tényleg egy "kiscsávó" vagy, kialakulatlan személyiség, hogy Te akard itt kioktatni a tapasztalt szerkesztőket.
A Te hozzállásodat pedig az jellemzi, hogy nem azzal kezdted itteni munkásságodat, hogy a bűvészetről írtál volna szakmai cikkeket, hiszen ehhez jól értesz. Nem. Neked csak az a fontos, hogy Rólad legyen itt egy reklám.
Esetleg apukádat is vond be ennek a válasznak az értelmezésébe, hátha tovább jutsz.
Ennyit erről.--Linkoman vita 2009. augusztus 11., 10:36 (CEST)Válasz

András, rendkívül ellenszenves az, amikor valakinek az az első húzása, hogy önmagáról ír lelkendező tartalmú szócikket. Ezen a lexikonon átlagemberek mellett több olyan szerkesztő is dolgozik/dolgozott, akit a saját szakterületén elért eredményei vagy ismertsége okán simán írhatott volna cikket saját magáról, ám nem tette.
Nem Te vagy az első, aki a youtube, myspace iwiw és a többi bárki által összerakható oldal mellé gondolt magának egy Wikipédiás oldalt is. A Wikipédia nem erre, nem önmagad reklámozására való. Örülök neki, ha saját erődből kerültél be a szokásos őszi tucatműsorok egyikébe. Sok sikert, visítozó lányrajongót és a nevedet skandáló kórust kívánok, remélem, hogy a bulvárújságok is sokat cikkeznek majd Rólad, ahogy az az ilyen műsorok résztvevőinek esetében kell. Csakhogy ettől az egésztől legfeljebb ismert leszel (azt is csak egy ideig, ha nem sikerül bennmaradni a bizniszben), de nem nevezetes. A törlési megbeszélések tele vannak születő, hamvába holt és elfeledett "sztárokkal" a valóságshow-kból, az illuzionisták műsorából, meg a többiből, akiket a képernyő nyújtotta lehetőség egyetlen percre híressé tett, aztán ahogy felemelte őket a hullám, olyan hirtelen el is tűntek. Maradt utánuk néhány lelkendező cikk az interneten, egy rajongói klub megfagyott honlapja egy ingyentárhelyen, oszt' annyi.
A Rólad szóló cikk akkor lesz aktuális, amikor hosszútávon is benne leszel a köztudatban és a Wikipédia kapaszkodik a Te ismertségedbe, nem pedig Te a Wikipédiáéba. Amíg "Csillagszületik Andráskén" élsz(?) a köztudatban, addig nem. – Beroesz 2009. augusztus 11., 12:31 (CEST)Válasz

Annyit megjegyeznék, hogy a fiú még nem elég nevezetes ugyan az itt szerepléshez, de azért ti sem viselkedtetek túl szépen vele. Honnan tudná valaki, aki nem WP-szerkesztő, hogy nem illik öncikket írni? (Helyesebben honnan tudná, hogy meddig nem illik, mert van már olyan, akitől örömmel vettük, hogy átnézte vagy akár megírta a saját cikkét...) A teljesítményét meg nem szép dolog leszólni, Paris Hiltonról is van cikkünk, pedig ő csak arról híres, hogy a fél világ látta már a ***ját. – Alensha sms 2009. augusztus 11., 23:23 (CEST)Válasz