Vita:Commodore 64

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. május 31.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Mennyi Commodore 64-et gyártottak? A Commodore Business Machines 2 másik, ettől eltérő adat szerepel. Egyébként nem kellene összedolgozni ezt a régóta befejezetlen cikket a Commodore-alapcikkel? (ha egy helyen lenne szó a C64-ről, a fenti visszásság is könnyebben kiderült volna). Mit gondoltok erről?--Linkoman 2005. december 23., 05:41 (CET)

COCOM-lista?[szerkesztés]

„A C64 megjelenése (1982) után pár évvel, a 80-as évek közepén terjedt el Magyarországon, mivel kb. 1986-ig COCOM-listás volt.” A kb. itt nem túl értelmes... Nekem 1985 elején kézipoggyászként hozott az apám egyet Londonból. Nem hiszem, hogy egy COCOM-listás gépet csak úgy kiengedtek volna a reptéren egy magyar útlevéllel utazó turistának. Nem is logikus, mert nyugaton ezt annak tekintették, aminek készült, azaz játékgépnek. Nem voltak olyan különleges tulajdonságai. Ennek jobban utána kéne járni, hogy mi igaz belőle. Bináris ide  Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 4., 08:32 (CEST)

A COCOM lista a túrista utakra nem vonatkozott. Több COCOM termék került be az országba úgy, hogy az eladó cég meghívta a vevő munkatársait. A gépet szétszedték "táskányi" darabokra, majd az eladó munkatársai nyaraltak Magyarországon, hozták a maradékot és össze szerelték. (Két ilyen számítógépről volt tudomásom). A dolog szépséghibája (és a kor abszurditása), hogy a magyar hatóságok igen durván megvámolták. A C 64 nem tudom meddig, de volt COCOM listás a 8 bites processzor miatt.

Robogos vita 2016. szeptember 4., 10:47 (CEST)