Vita:Alapi Gyula (levéltáros)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

kérdés: nem kéne átnevezni id. Alapy Gyulára? [1]

Az újabb átnevezéssel csak az a gond, hogy Alapy Gyulát ma (sem) elsősorban nem mint újságírót tartják számon, és kérdéses hogy ezt ő maga mennyire vette volna jó néven. Ha karrierje csúcsát vesszük alapul akkor talán a politikus lenne helyénvaló, mint "szakma". Ha eredményeit akkor meg a múzeumigazgató, levéltáros, régész-történész de akár a helyi egyházban betöltött funkciója is találóbb lenne. Taz vita 2013. szeptember 4., 22:59 (CEST)

Valóban kérdéses, hogy a sok tevékenység közül éppen melyik legyen az egyértelműsítő tag. Ha tudsz jobbat, vagy tudod, melyiket szeretné ő maga, nevezd át arra, de az id. előtag semmiképp sem jó megoldás. Én nem ragaszkodom ehhez, ami most van. – LADis LA ék.jpgpankuš 2013. szeptember 4., 23:08 (CEST)

Nem tudom ki fedezte fel, de én ki írta az első hozzászólást, de szerintem egyértelmű, hogy Alapy Gyula a jelek szerint apa is fia is. [2]A neten kívül is csak y-nal látom. A cikk egyébként nem említi, de verseeskötete és két novelláskötete is van. Kozsó elbújhat mögötte.Balfülü vita 2016. május 12., 10:03 (CEST)