Vita:A Naruto negatív szereplőinek listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Secutor 14 évvel ezelőtt a(z) Hozzászólás témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Képregényekkel kapcsolatos szócikkek (jól használható besorolás)
Anime-manga témájú szócikkek (jól használható besorolás)

Lektorálandó[szerkesztés]

  • A szócikk angol megfelelőjének szinte tükörfordítása, előfordulhatnak benne apróbb hibák, félrefordítások.
  • A japán nevek átírását ellenőrizni kell.
  • A manga és az anime magyar nyelven is olvasható, látható. A cikkben található kifejezéseket a magyar kiadásban használtakhoz kell igazítani.
  • Ha az AnimeStar vagy a Mondo magazin írt a szereplőkről, érdemes lenne belefoglalni a cikkbe, hogy legyen magyar kritika is.

Hozzászólás[szerkesztés]

Hello!

Ehhez az egészhez én csak ennyit szeretnék hozzászólni: Nem akarom a szerkesztőt megsérteni, de szerintem ezek átírások nem rosszak, hanem ...(ide egy csúnya szó jönne) A szerkesztő 100%, hogy nem nézi az anime-t, mert ezek a névátírások pocsékok. Ha valaki szerkeszt egy oldalt, akkor legalább ismerje azt amiről ír. Szerintem az lenne a helyes átírás, ahogy az animeben elhangzanak a nevek, ha nem ismerném a történetet, akkor én biztos nem szerkesztenék.Ja és van egy pár név, ami nincs is átírva, de lehet, hogy jobb így.

Siralmas. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Secutor (vitalap | szerkesztései) 2009. február 1., 11:53

Ha csak minimális mértékben is tájékozódtál volna, akkor tudnád, hogy a magyar Wikipédián a japán neveket az ide vonatkozó irányelvnek megfelelően magyarosan írjuk át. Ez egyébként a szócikk legelején és minden új fejezetének elején fel is van tüntetve. Ez alól kivétel az a név, amit a japánok is más nyelvből ültettek át (a Naruot tekintetében ilyen például a Might Guy, a Rock Lee és a Pain). Ha jól tudom a manga magyar kiadásában a japán nevek szintén magyaros átírásban szerepelnek. A szócikk azonban még ettől is független. Ha az irányelvvel szemben van kifogásod, azt ne ezen a vitalapon fejtsd ki, mert az nem ide tartozik. → Raziel szóbuborék 2009. február 1., 12:15 (CET)Válasz



"Miután a rókát a negyedik hokage saját fia testébe zárta, Madara beszivárgott a faluba és titokban kiképezte Itacsit és segített neki az Ucsiha klán lemészárlásában."

Ehhez annyit szólnék hozzá, hogy a történetben egy szó sincs arról, hogy Madara beszivárgott a faluba és kiképezte Itachit. Itachi a 3 Uchiha technikát a klán rejtekhelyén lévő tekercsekből tanulmányozta és mikor ki kellett irtania a klánt, akkor megkereste Madarat és segítséget kért tőle. Emellett elég sok hiba van benne. Jó lenne ha végre egy olyan ember szerkesztené ezt az oldalt, aki képben van.

Secutor vita 2010. január 31., 12:14 (CET)Válasz